RPM: Δυστοπική σειρά με άρωμα από Game of Thrones και Cupra e-Racer (+video)

Τι θα συνέβαινε αν στο μέλλον, τα συναισθήματα είχαν τεθεί εκτός νόμου; Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της δυστοπικής σειράς επιστημονικής φαντασίας "RPM", η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται στο όχι και τόσο μακρινό, από κάθε άποψη, 2101.

Η Cupra, μάρκα επιδόσεων που έχει ως βασική επιδίωξη να συμμετέχει σε ξεχωριστού χαρακτήρα εγχειρήματα, έχει αναλάβει ρόλο συμπαραγωγού της εν λόγω σειράς, σε συνεργασία με τον συμπαραγωγό στο περίφημο Games

of Thrones, Vince Gerardis, την Infinito Studios και την Startling Media.

Τα γυρίσματα της σειράς, που στην πρώτη σεζόν θα περιλαμβάνει 11 επεισόδια, βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος που θα ολοκληρωθούν, ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό τουρισμού, Cupra e-Racer. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Γιατί RPM;

Το ακρωνύμιο RPM, παραπέμπει ευθέως στους κινητήρες των αυτοκινήτων, αφού αποτελεί αρχικά των λέξεων "Revolutions Per Minute", δηλαδή στροφές ανά λεπτό, όμως μπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικά και ως "Επαναστάσεις ανά λεπτό".

 Στο "RPM" λοιπόν, που όπως προαναφέραμε εκτυλίσσεται στο έτος 2101, ένα σύννεφο τοξικής ομίχλης -χαρακτηριστικό των δυστοπιών- καλύπτει την Βαρκελώνη, η οποία έχει μετατραπεί σε μια σκοτεινή τοποθεσία. Αυτό το σκοτάδι έχει μεταφερθεί και στην ίδια την ανθρωπότητα, καθώς όλα τα συναισθήματα έχουν απαγορευθεί και ο έλεγχός τους γίνεται από λίγους. Παρόλα αυτά, μια ομάδα επαναστατών δεν αποδέχεται αυτή τη συνθήκη και αψηφά την εξουσία, με έκκριση αδρεναλίνης.

Αυτοί είναι οι "RPM's", οι οποίοι ταυτόχρονα χρησιμοποιούν αυτοκίνητα άλλης εποχής για "underground" αγώνες, με στόχο να αφυπνίσουν την ανθρωπότητα. Για αυτό, η πρωταγωνίστρια Natalia Reyes οδηγεί το Cupra e-Racer, που αποδίδει ισχύ 680 ίππων και έχει τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα, ενώ έχει τη δυνατότητα επιτάχυνσης 0-100 σε 3,2 και 0-200 σε 8,2'' αντίστοιχα.

"Ονομάζεται RPM λόγω των "revolutions per minute" των κινητήρων, όμως την ίδια στιγμή μιλάει για διαφορετικές επαναστάσεις, όπως η συναισθηματική επανάσταση να αισθάνεσαι ζωντανός ενώ οδηγείς και να αισθάνεσαι άνθρωπος", δήλωσε ο δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς, Albert Uría.

Στη σύνδεση συναισθήματος και οδήγησης στάθηκε και ο Antonino Labate, Διευθυντής Στρατηγικής, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της Cupra: "Τα αυτοκίνητά μας, τώρα και στο μέλλον, πάντα θα υπεραμύνονται την άποψη πως η οδήγηση είναι συναίσθημα. Αυτό ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη φιλοσοφία της Cupra. Έχουμε συναισθήματα όταν οδηγούμε και τα αυτοκίνητα είναι πολύ σημαντικά για αυτά τα συναισθήματα. Τεχνολογία χωρίς συναισθήματα δεν έχει νόημα για εμάς", σχολίασε.

Γιατί δυστοπία;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Cupra, εκτιμάται πως σε μερικά χρόνια, τα τεχνολογικά εμφυτεύματα θα αποτελούν κοινή πρακτική για βελτίωση της υγείας, της συνδεσιμότητας και της άνεσης. Όμως στο RPM, η τεχνολογία παίρνει τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Όπως αναφέρει ο Uría, η ιστορία της σειράς "εκλαμβάνεται ως προβολή σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη, έχουμε υπολογίσει πού θα βρισκόμαστε σε 80-100 χρόνια μέσω κοινωνιολογικής, νευρολογικής και ανθρωπολογικής μελέτης".

Σύμφωνα με το σενάριο, "οι RPΜs είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον κόσμο, καθώς είναι οι μοναδικοί άνθρωπου του μέλλοντος που μπορούν να συνδεθούν με αυτό που είμαστε τώρα", εξηγεί ο Uría.

Από την πλευρά της Cupra, ο επικεφαλής Marketing της μάρκας, Ignacio Prieto, σχολίασε: "Η πραγματική καινοτομία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αμφισβήτηση και ώθηση των ορίων των υφιστάμενων συμβάσεων. Αυτό είναι το πνεύμα μας και μας οδηγεί να ορίσουμε εκ νέου τις προσδοκίες για το τι είναι ικανή να κάνει μια σύγχρονη μάρκα. Για αυτό ξεκινήσαμε αυτό το project, το οποίο πιστεύω ότι θα εκληφθεί ως μαγικό από το κοινό".

Οι συντελεστές της σειράς, αποτελούν εχέγγυο για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ισπανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Albert Uría (Maradona, Sueño Bendito; Amazon Prime), έχει δημιουργήσει τη σειρά και σκηνοθέτησε το teaser που έγραψε ο Daniel Posada (El Chapo, Tijuana).

Όσον αφορά στο καστ ηθοποιών, στο RPM πρωταγωνιστούν οι  Natalia Reyes (Terminator), Eduard Fernández (30 Coins) και η βραβευμένη με Goya, Juana Acosta.

Η μουσική του trailer έχει γραφτεί από τον Toni Mir και έχει αποδοθεί από την Καλλιτεχνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης.

Δείτε το trailer του RPM

 

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα