Lappi: Tα σχέδια μετά από την εξαιρετική εμφάνιση στο Arctic

Το Ράλλυ Arctic Φινλανδίας αποτέλεσε την επιστροφή του Esapekka Lappi στην ενεργό δράση, μετά από την αποχώρησή του από την M-Sport Ford, στα τέλη του 2020. Έχοντας πάντοτε ως συνοδηγό τον Janne Ferm, ο Lappi κυριάρχησε στο WRC2 με Volkswagen Polo R5, επικρατώντας σε 8 από τις 10 ειδικές διαδρομές και ολοκληρώνοντας με διαφορά
47,7'' από τον Andreas Mikkelsen.

Με την επικράτησή του αυτή και έχοντας τερματίσει στη 10η θέση γενικής, ο νικητής του Ράλλυ Φινλανδίας 2017 με Toyota Yaris WRC υπενθύμισε σε όλους την ταχύτητά του, με απώτερο σκοπό την επιστροφή σε εργοστασιακό μπάκετ ενόψει 2022.

Σε αυτό, τον βοήθησε και η επικράτηση έναντι του Mikkelsen, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικότερος υποψήφιος για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία του χρόνου, όταν και θα υπάρξουν διαθέσιμες, τουλάχιστον δύο εργοστασιακές θέσεις. Θυμίζουμε, πως ο Sebastien Ogier έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και η M-Sport Ford θα προσπαθήσει να έχει στις τάξεις της τουλάχιστον έναν κορυφαίο οδηγό.

"Θα μπορούσαμε να πούμε πως η αποστολή εξετελέσθη", δήλωσε ο Esapekka Lappi. "Βρέθηκα εκεί για να θυμίσω πως είμαι εδώ και θέλω να δω το όνομά μου στη λίστα με τους υποψήφιους οδηγούς για την επόμενη σεζόν, όπως ο Andreas (Mikkelsen). Αν οι άνθρωποι πιστεύουν πως ο Andreas αποτελεί τη μοναδική επιλογή για έναν κατασκευαστή, έβαλα το πόδι μου ανάμεσα, δείχνοντας πως δεν είναι έτσι. Συνεχίζω να πιστεύω ότι έχω την ταχύτητα να κερδίσω αγώνες και έχω την πεποίθηση ότι θα μπορούσα να το κάνω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο".

Προς το παρόν, η συμμετοχή των Lappi-Ferm στο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας παραμένει μεμονωμένη, όμως ο Φινλανδός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, γεγονός που φαινόταν από το διαρκές του χαμόγελο: "Αυτό το αποτέλεσμα μου επιβεβαιώνει πως είμαι ακόμη εδώ. Ήθελα να το δω και να το αισθανθώ αυτό - είναι καλό να τους δείξουμε πως δεν είμαστε αργοί. Ο Janne (Ferm) είπε πως δε με είχε δει τόσο χαλαρό εδώ και χρόνια. Ήταν υπέροχα, ένας αγώνας με φανταστικές συνθήκες, που έδειξε γιατί κάνουμε ράλλυ".

Αν και τίποτα δεν είναι δεδομένο, είναι πολύ πιθανό ο Lappi να συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες φέτος. Καθώς πέρα από τις νίκες, σκοπός του είναι να δείξει την ταχύτητά του και σε διαφορετικούς μεταξύ τους αγώνες, ο 28χρονος ανέφερε πως ίσως θα προτιμούσε η επόμενη εμφάνισή του να είναι σε κάποιον αγώνα όπως το Ράλλυ Πορτογαλίας.

"Από εδώ και πέρα, δεν ξέρω τι θα συμβεί. Μιλάμε με ομάδες, αλλά αυτό είναι όλο. Αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα δε θα κάνει κακό, όμως δεν ξέρω τι ακολουθεί. Νομίζω πως οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είμαι γρήγορος στους γρήγορους αγώνες, οπότε ίσως να κοιτάξουμε κάτι διαφορετικό, έναν αγώνα σαν το Ράλλυ Πορτογαλίας".

Υπενθυμίζουμε, πως ο Esapekka Lappi αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης 2014 και Πρωταθλητής WRC2 2016 με τη Skoda, προτού γίνει εργοστασιακός οδηγός των Toyota (2017-2018), Citroen (2019) και M-Sport Ford (2020). Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε 63 αγώνες του WRC, σημειώνοντας μία νίκη και 7 τερματισμούς στο βάθρο, ενώ έχει πετύχει 43 φορές τον ταχύτερο χρόνο σε ειδική διαδρομή, πάντοτε με συνοδηγό τον Janne Ferm.

Photos: Νίκος Κατίκης-Rallypixels

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα