Jaguar Land Rover: Όλα ηλεκτρικά έως το 2030

Σύμφωνα με το νέο στρατηγικό πλάνο Reimagine της Jaguar Land Rover, το οποίο εξειδίκευσε προ ολίγου ο CEO της εταιρείας Thierry Bollore, η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στο επίκεντρο των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πλάνων της.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια η Land Rover θα παρουσιάσει 6 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με το πρώτο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του το

2024.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ήτοι έως το 2025, η Jaguar θα έχει αναγεννηθεί ώστε να αναδειχθεί ως «μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα πολυτελείας» μέσα από ένα νέο χαρτοφυλάκιο μοντέλων. Όπως ανακοινώθηκε και παρά την διατήρηση της ονομασίας, η βρετανική εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί στην αντικατάσταση της XJ.

Στις σχετικές της ανακοινώσεις, η JLR αναφέρει:

«Η Jaguar και η Land Rover θα προσφέρουν σε κάθε μοντέλο τους καθαρή ηλεκτρική ισχύ έως το 2030. Μέχρι στιγμής, εκτός από το 100% των πωλήσεων Jaguar, αναμένεται ότι περίπου το 60% των πωληθέντων Land Rover θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες μηδενικών εκπομπών».

Την ίδια στιγμή, στόχος της Jaguar Land Rover είναι η επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα και τις δραστηριότητές της, έως το 2039. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, η οποία αποτελεί μέλος του Tata Group, προετοιμάζεται επίσης για την υιοθέτηση τεχνολογιών που σχετίζονται με τις κυψέλες καυσίμου και το υδρογόνο. Η εξέλιξη μάλιστα των εν λόγω μοντέλων έχει ξεκινήσει, όπως αναφέρει η εταιρεία, με τα πρωτότυπα που φέρουν τις ως άνω τεχνολογίες να ξεκινούν τις δοκιμές τους στους δρόμους του Ην. Βασιλείου τους επόμενους 12 μήνες.

Όπως κατέστη γνωστό, η Land Rover θα χρησιμοποιεί για τα επερχόμενα μοντέλα της την πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA), η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα κατασκευής εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, καθώς και την Electric Modular Architecture (EMA), η οποία υποστηρίζει με τη σειρά της μοντέλα με εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά.

Η Jaguar, από τη μεριά της, θα χρησιμοποιεί για τα μελλοντικά της μοντέλα μία νέα, μη κατονομαζόμενη ηλεκτρική πλατφόρμα.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα