Hyundai Motorsport: Η σύνθεση της ομάδας Junior στα ράλλυ

Το Hyundai Motorsport Customer Racing Junior Driver βρίσκεται στην τρίτη χρονιά διεξαγωγής και περιλαμβάνει τόσο οδηγούς ράλλυ, όσο και οδηγούς πίστας. Οι οδηγοί που εντάσσονται στο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να έχουν άμεση επικοινωνία με τους μηχανικούς του τμήματος Customer Racing της Hyundai Motorsport.

Ακόμη, οι νέοι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να δέχονται συμβουλές από τους εργοστασιακούς οδηγούς της Hyundai Motorsport, καθώς και καθοδήγηση από ανθρώπους της ομάδας

όσον αφορά στην παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με στόχο τη διαμόρφωση της εικόνας τους και πέραν της αγωνιστικής δράσης.

Όσον αφορά στους οδηγούς ράλλυ, ο Ole Christian Veiby (Νορβηγός, 24 ετών) συνεχίζει την παρουσία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ μαζί του στο πρόγραμμα Junior έχουν ενταχθεί οι teammates του στο πλαίσιο του WRC2, Oliver Solberg (Σουηδός, 19 ετών) και Jari Huttunen (Φινλανδός, 26 ετών).

Ο Oliver Solberg, που πρόσφατα έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με Hyundai i20 Coupe WRC, πέρυσι αναδείχθηκε Πρωταθλητής Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC 1 Junior). Από την άλλη, ο Jari Huttunen κατέκτησε, πίσω από το τιμόνι ενός Hyundai i20 R5, τον τίτλο του WRC 3 για ιδιώτες με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 και το Πρωτάθλημα Πολωνίας.

Oliver Solberg

Μαζί με τους προαναφερθέντες, στην ομάδα Νέων βρίσκεται και ο Pierre Louis Loubet (Γάλλος, 23 ετών), τιτλούχος WRC2 το 2019, ο οποίος συμμετέχει φέτος με πλήρες πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, οδηγώντας Hyundai i20 Coupe WRC που προετοιμάζει η γαλλική 2C Competition.

Η παρουσία οδηγών που έχουν στην στήριξη της Hyundai Motorsport δε θα περιοριστεί σε κατηγορίες του WRC. Ο Gregoire Munster (Λουξεμβούργο, 21 ετών), που πέρυσι ήταν δεύτερος στο ERC 1 Junior πίσω από τον Solberg θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα Βελγίου με Hyundai i20 R5 της ομάδας BMA, καθώς και σε αρκετούς διεθνείς αγώνες.

Ακόμη, νέα είσοδο αποτελεί ο Josh McErlean (Ιρλανδία, 21 ετών), μέλος της ιρλανδικής Ακαδημίας Ράλλυ. Ο McErlean, θα λάβει μέρος σε αγώνες του WRC στην κατηγορία WRC 3, του ERC καθώς και του βρετανικού Πρωταθλήματος Ράλλυ (BRC).

Τέλος, στο τμήμα Junior της Hyundai Motorsport στους αγώνες πίστας εντάσσονται οι Jáchym Galáš (Τσέχος, 19 ετών), Mitchell Cheah (Μαλαισία, 22 ετών) και οι 16χρονοι Αμερικανοί Tyler Maxson και Tyler Gonzalez.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα