H Ford επενδύει 1 δις $ στο εργοστάσιο της στη Ν. Αφρική

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα μία επένδυση ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κατασκευαστικές της δραστηριότητες στη Νότια Αφρική σηματοδοτώντας έτσι τη μεγαλύτερη επένδυση στην 97ετή ιστορία της στην εν λόγω περιοχή.

«Αυτή η επένδυση θα εκσυγχρονίσει περαιτέρω τις δραστηριότητές μας στη Νότια Αφρική, οι οποίες θα διαδραματίσουν έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη των παγκόσμιων δραστηριοτήτων

μας, καθώς και στη στρατηγική συμμαχία μας με τη VW», δήλωσε η Dianne Craig, πρόεδρος της Ford International Markets Group.

Με αυτήν την επένδυση, το Silverton Assembly Plant της Ford αναμένεται να αποφέρει έσοδα που υπερβαίνουν το 1,1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Νότιας Αφρικής.

Η ετήσια παραγωγική δυναμική του εργοστασίου αναμένεται να αυξηθεί σε 200.000 οχήματα, από 168.000 που είναι σήμερα, υποστηρίζοντας την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Ford Ranger τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και την εξαγωγή του σε περισσότερες από 100 αγορές. Όπως ανακοινώθηκε, το εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάσει επίσης από το 2022 και το νέο pick-up μοντέλο της VW, ως μέρος της στρατηγικής συμμαχίας της Ford με την γερμανική εταιρεία.

Η αναβάθμιση του εργοστασίου αναμένεται να δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας στη Νότια Αφρική, αυξάνοντας έτσι το εργατικό δυναμικό της μονάδας σε 5.500 υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή, χάρη στις επενδύσεις της Ford, θα προστεθούν περίπου 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο τοπικό δίκτυο προμηθευτών της μπλε οβάλ εταιρείας, αυξάνοντας τις τελευταίες σε 60.000.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα