F1 και Global Citizen συνεργάζονται για το μήνυμα WeRaceAsOne

Η δράση του WeRaceAsOne ξεκίνησε πέρυσι ως αντίδραση στα φαινόμενα ρατσισμού και καταπίεσης της διαφορετικότητας σε διεθνές επίπεδο.

Το επόμενο βήμα για την F1 ήταν η επέκταση του εν λόγω μηνύματος πέρα από το κοινωνικό επίπεδο, στο περιβαλλοντικό και την προώθηση της βιωσιμότητας.

Σε αυτήν τη μετάβαση, η F1 θα συνεργαστεί με το Global Citizen, ένα κίνημα πολιτών που βασικό στόχο τους έχουν την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας

μέχρι το 2030. 

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της F1, είπε:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική συνεργασίας με την απίστευτη ομάδα του Global Citizen, της οποίας το πάθος και η επίτευξη μόνιμων θετικών αλλαγών ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το στόχο μας ως Formula 1 να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, το περιβάλλον και το άθλημά μας. Είμαστε περήφανοι για την πλατφόρμα WeRaceAsOne που ενθαρρύνουμε την κοινότητα, το fanbase της F1 και τα εκατομμύρια αφοσιωμένων υποστηρικτών του Global Citizen να έρθουν μαζί για να υποστηρίξουν την αλλαγή απέναντι στα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα και ο κόσμος μας. Ενώ η δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε θέματα βιωσιμότητας και ποικιλομορφίας στον αθλητισμό μας είναι σημαντική, οι ενέργειές μας θα κριθούν και αυτή η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα δείξει τη δέσμευσή μας να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας.»

Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, δήλωσε:

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη Formula 1 να συνεργάζεται με το Global Citizen. Κάτω από την ομπρέλα του κινήματος της FIA #PurposeDriven - που επικεντρώνεται στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της Υγείας και της Ασφάλειας, του Περιβάλλοντος, της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης και της Κοινοτικής Ανάπτυξης - η πρωτοβουλία WeRaceAsOne αποδεικνύει τη δέσμευση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 να έχει μακροπρόθεσμο ωφέλιμο αντίκτυπο με την αλληλεπίδραση με τα εκατομμύρια θαυμαστών του σε αυτά τα θέματα. Αυτή η συνεργασία θα αυξήσει τον θετικό αντίκτυπο της F1 στη ζωή των ανθρώπων.»

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα