550one, το άγνωστο πρωτότυπο της Porsche

Η Porsche παρουσίασε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο μερικά από τα πλέον δυσθεώρητα πρωτότυπα της που ουδέποτε πήραν το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Ανάμεσά τους, ωστόσο, δεν ήταν η 550one, ένα roadster που μας αποκαλύπτει σήμερα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ο δημιουργός και διάσημος σχεδιαστής της, Walter de Silva.

Σύμφωνα με το ιταλικό Quattroroute, η ιστορία «πίσω» από την μοναδική (στην κυριολεξία) 550one

θέλει τον ισχυρό άνδρα του VW Group, Ferdinand Piëch, να δίνει εντολή στον 70χρονο σήμερα Ιταλό σχεδιαστή να δημιουργήσει ένα roadster που να παραπέμπει στην εμβληματική 550 Spyder με την οποία ο James Dean έχασε την ζωή του τον Σεπτέμβριο του 1955.

Όπερ και εγένετο. Η εικονιζόμενη 550one δεν ήταν παρά ένα «κεντρομήχανο» roadster (σε ασημί ασφαλώς χρώμα), το οποίο διέθετε αρκετές πινελιές, όπως η κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης και οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί στο πλάι και πίσω, που αποτελούσαν σαφείς νύξεις στα σπορ μοντέλα της Porsche της δεκαετίας του ’50.

Στο εσωτερικό της Porsche 550one σημείο αναφοράς αποτελούν τόσο η επίπεδη διαμόρφωση του κάτω τμήματος του τιμονιού, όσο και το χειροκίνητο κιβώτιο – και φυσικά ο σχετικός επιλογέας που προέρχονταν από το ομόσταβλο Audi R8.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Walter de Silva, στο όλο εγχείρημα συμμετείχαν ενεργά οι σχεδιαστές Peter Wauda, Christian Felske και Romi Rost.

Με δεδομένη την παρουσία της Boxster στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή, η 550one ουδέποτε πήρε το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Porsche παραμένοντας μία ακόμα one-off κατασκευή.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα