Το θλιβερό αστείο του Ντιέγκο Κόστα για τον κορονοϊό δεν ήταν αστείο

11:50 12/3/2020 - Πηγή: Contra

Η διαχείριση μιας νίκης από την πλευρά του νικητή απαιτεί αξιοπρέπεια, ψυχραιμία και σεβασμό προς τον ηττημένο. Όπως δήλωσε χθες και ο Γιούργκεν Κλοπ, το ποδόσφαιρο δεν είναι παρά ένα παιχνίδι και η προστασία από τον κορονοϊό αξίζει περισσότερο από κάθε αθλητικη διοργάνωση. Μια κίνηση όμως, του Ντιέγκο Κόστα στο φινάλε της αναμέτρησης Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης, ανέδειξε και την αντίθετη πλευρά της προσέγγισης του Κλοπ, αυτήν που χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Χθες το βράδυ, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε κάτι που μέχρι σήμερα φάνταζε ακατόρθωτο:

να γονατίσει τη Λίβερπουλ μέσα στο ίδιο της το σπίτι, νικώντας στην παράταση με 3-2, αν και προηγουμένως οι Κόκκινοι είχαν προηγηθει με 2-0. Το μέχρι χθες απόρθητο 'Άνφιλντ' λεηλατήθηκε από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος στον εξοντωτικό, φουλ επιθετικό ρυθμό της ομάδας του Κλοπ αντέδρασε με μαζική άμυνα και αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ της Λίβερπουλ, αν και με αρκετή θλίψη, αν και με σπόντες του Κλοπ για έναν αντίπαλο που δεν έπαιξε 'κανονικό ποδόσφαιρο', αποδέχθηκαν την ήττα και βλέπουν μπροστά, με τα μάτια στραμμένα στο τρόπαιο της Premier League.

Από την άλλη πλευρά, αν υπήρξε κάτι που επισκίασε την παρουσία της Ατλέτικο επί αγγλικού εδάφους, ήταν ένα κακόγουστο 'αστείο' του Κόστα με τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικούς, αγνοώντας όλους τους Ισπανούς δημοσιογράφους που του ζητούσαν μια δήλωση, πρότιμησε να στρέψει το βλέμμα του προς τα μικρόφωνα, μόνο για να βήξει επιδεικτικά και παρατεταμένα, γελώντας στη συνέχεια (μόνος του) ανεξήγητα, ίσως για τις ικανότητες του στο stand-up comedy. Στη συνέχεια, έφυγε τρέχοντας.

H κίνηση του Κόστα σχολίαστηκε μόνο αρνητικά από τα ισπανικά και βρετανικά αθλητικά μέσα, ενώ και η απόφαση για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης με φιλάθλους και από τις δυο ομάδες -συνολικά 3.000 Μαδριλένοι ταξίδεψαν στην Αγγλία- έχει προκαλέσει έντονο σκεπτικισμό σε υψηλά κλιμάκια της βρετανικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ορθής διαχείρισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο COVID-19, αν και επικίνδυνος για την υγεία, δεν μοιάζει ανίκητος. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ανθρώπινη βλακεία.

Πρέπει να αναβληθεί το Euro 2020 λόγω κορονοϊού; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


Keywords
Τυχαία Θέματα