Το ντέρμπι της LaLiga που κέρδισε κατά κράτος τον κορονοϊό

15:38 25/3/2020 - Πηγή: Contra

Μπορείς να νικήσεις τον κορονοϊό παίζοντας FIFA 20; Κι όμως, όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, πίσω από ένα joystick, παίζοντας με την αγαπημένη ομάδα σου, μπορείς να πετύχεις ένα μεγάλο πλήγμα στην εξάπλωση αυτής της ασθένειας. Το #LaLigaSantanderChallenge έγινε για να αποδείξει όλα τα παραπάνω, με την EA Sports να προσκαλεί 18 ομάδες της LaLiga σε ένα μίνι πρωτάθλημα FIFA 20 και να φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από ντέρμπι πέρα από

κάθε λογική κι έναν μεγάλο, απροσδόκητο νικητή.

Τι ακριβώς έγινε; Την ιδέα έθεσε ο ινφλουένσερ των video games, Ibai Llanos, με την EA Sports να ανταποκρίνεται άμεσα. Στη συνέχεια, 18 ομάδες απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του, η καθεμιά εκπροσωπούμενη από έναν παίκτη της, σε ένα τουρνουά που είχε ως κεντρικό σκοπό την συγκέντρωση πόρων ως μια συνδρομή στο έργο της UNICEF κόντρα στην πανδημία. Την περασμένη Κυριακή, ο Μάρκο Ασένσιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο κεντρικός πρωταγωνιστής αυτής της μάχης ανάμεσα σε άλλα 13 PS4 και τους επιδέξιους χειριστές τους, επικρατώντας στον τελικό τον Αΐτορ Ρουιμπάλ της Λεγανές με 4-2, σε μια αναμέτρηση που παρακολούθησαν online περισσότεροι από 170.000 θεατές. Είχε προηγηθεί ένα διήμερο γεμάτο σκληρές μάχες, που μεταδόθηκαν μέσα από τα ψηφιακά μέσα των εφημερίδων Marca και AS, σε ένα κοινό που άγγιξε το 1 εκατομμύριο θεατές. Το 'παρών' έδωσε ο γνωστός τηλεσχολιαστής Μιγκέλ Ανχέλ Ρομάν και αρκετοί γνωστοί Ισπανοί αθλητικογράφοι, ώστε οι αναμετρήσεις να έχουν πραγματική αίσθηση ποδοσφαιρικού αγώνα.

Προηγουμένως, ο Ασένσιο είχε νικήσει και την Έιμπαρ του Εντού Ετσπόσιτο με 7-0 και τη Βιγιαρεάλ του Μανού Μορλάνες με 5-1 στην ημιτελική και προημιτελική φάση του τουρνουά αντίστοιχα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 170.000 ευρώ από τις δωρεές των θεατών και από την συμμετοχή του τραπεζικού ομίλου Santander Για τεχνικούς λόγους, Μπαρτσελόνα και Μαγιόρκα δεν τα κατάφεραν να παρευρεθούν στη διοργάνωση, καθώς έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την KONAMI, την εταιρεία που κυκλοφορεί το Pro Evolution Soccer, τον διαχρονικό ανταγωνιστή των ποδοσφαιρικών video games FIFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα