Το νέο meltdown του Νικ Κύργιου είχε δύο ρακέτες και έναν διαιτητή

13:36 16/8/2019 - Πηγή: Contra

Στις 5 Αυγούστου ο Νικ Κύργιος δήλωσε ότι έχει "κόψει τις κακές συνήθειες" και έκανε αστεία στο διπλό με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στις 15 Αυγούστου έγινε viral εξαιτίας του νέου meltdown του, που περιελάμβανε ήπιες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, φωνές, δύο σπασμένες ρακέτες, ύβρεις και φτύσιμο. Η νιοστή φορά που ο 24χρονος τενίστας γίνεται πρωτοσέλιδο για αρνητικό λόγο καταγράφηκε στο Masters του Σινσινάτι, όπου αντιμετώπιζε τον Κάρεν Χατσάνοβ στον 2ο γύρο. Παρότι πήρε το 1ο σετ και βρισκόταν κοντά

στην κατάκτηση και του 2ου, όντας 5-5 στα games και 30-0 μπροστά στο σερβίς του, εκνευρίστηκε με τις παρατηρήσεις του διαιτητή. Ο Φέργκους Μέρφι του ζητούσε να σερβίρει πιο γρήγορα και άναψε τη σπίθα στον εγκέφαλο του Κύργιου.

"Δεν προλαβαίνω ούτε να σκουπίσω το πρόσωπό μου", απάντησε ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και τελικά απόλεσε το σετ. Όταν κάθισε στη θέση του, άρχισε να φωνάζει στον ουρανό: "Ο χειρότερος διαιτητής στην ιστορία. Ο χειρότερος διαιτητής στο παιχνίδι. Ο χειρότερος ασυζητητί. Κάθε φορά που παίζω, κάνει κάποια βλακεία", ούρλιαζε. Η αντίδραση αυτή του κόστισε έναν πόντο και ως απάντηση, ο Κύργιος ζήτησε να πάει τουαλέτα. Ο Μέρφι δεν του το επέτρεψε, παρόλα αυτά ο Κύργιος αποχώρησε, αλλά όχι για την τουαλέτα.

Όταν πήγε στο εσωτερικό του γηπέδου, πέταξε με δύναμη στο έδαφος τις δύο ρακέτες που πήρε μαζί του και τις κατέστρεψε. Στη συνέχεια, ατάραχος, επέστρεψε στη θέση του και άρχισε να προετοιμάζει τις νέες ρακέτες για να συνεχιστεί ο αγώνας με τον Ρώσο. "Έλα Νικ, δεν έχεις χρόνο γι' αυτό", έλεγε ο διαιτητής στον Κύργιο, όσο ο τελευταίος καθυστερούσε να βάλει ταινίες στη νέα ρακέτα του. "Άστον να σερβίρει, άστον να σερβίρει", φώναζε. Ο Κύργιος βρισκόταν σε έναν δικό του κόσμο πια και δεν άκουγε κανέναν. Ούτε καν το ταλέντο του, με συνέπεια να χάσει εύκολα το 3ο σετ με 2-6 και να αποκλειστεί από τη συνέχεια του τουρνουά, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό το 2017. Δεν σταμάτησε εδώ, όμως. Όταν χαιρέτησε τον αντίπαλό του, επέστρεψε στη θέση του βρίζοντας τον διαιτητή ("γα...ο εργαλείο") και δεν του έδωσε το χέρι. Αντιθέτως, έφτυσε προς το μέρος του και στη συνέχεια πήγε να μαζέψει τα πράγματά του.

Μία ημέρα αργότερα ανακοινώθηκε το... κοστούμι της συμπεριφοράς του Κύργιου. Το πρόστιμο που έπρεπε να πληρώσει ανερχόταν σε 113.000 δολάρια και αφορά 9 παραβάσεις. Η μία εξ αυτών (ball abuse) τιμωρείται με επίπληξη, ωστόσο όλες οι υπόλοιπες (κυρίως αντιαθλητική συμπεριφορά) με πρόστιμο.

Μετά από 6 ATP τρόπαια μέσα στο 2019, τα 2 ATP 500, ο Κύργιος (απ)έδειξε πως ούτε φέτος θα είναι η χρονιά του και όχι για αθλητικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα