Ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ στη Super League;

17:30 4/2/2020 - Πηγή: Contra

Αν ο τερματοφύλακας κάθε ομάδας είναι το 'Α', τότε ο στόπερ είναι το 'Β'. Θεματοφύλακας ο ίδιος της αμυντικής λειτουργίας, ο κυματοθραύστης των αντίπαλων επιθέσεων και άνθρωπος των επικίνδυνων αποστολών εξουδετερώνοντας τη φανέλα με το '9', οφείλει να ξεχωρίζει για το δυναμισμό και τη διορατικότητά του προλαβαίνοντας κινδύνους, ταυτόχρονα όμως ν' απλώνει στο χορτάρι ηρεμία και συγκέντρωση. Αν μάλιστα είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, τότε η αξία και η σημαντικότητά του για το εκάστοτε σύνολο διπλασιάζονται.

Ειδάλλως δεν θα είχε νόημα ο Πέδρο Μαρτίνς να καλέσει τον Ρούμπεν Σεμέδο για

να μιλήσουν τώρα που ζορίζουν τα πράγματα με διπλο-τριπλές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό, ούτε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα σκέφτονταν ήδη να δεσμεύουν τον Μπαρτ Σένκεφελντ μ' ένα νέο συμβόλαιο, μεγαλύτερης διάρκειας από το παρόν που έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2021.

Όλες οι ομάδες της Super League 1 διαθέτουν έναν κεντρικό αμυντικό που έχει λάβει το χρίσμα του 'ογκόλιθου'. Που μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις βγαίνει από την 11άδα και παίζει σταθερά ανεξαρτήτως παρτενέρ. Επιλέξαμε τους μισούς εξ αυτών και ζητάμε τον κορυφαίο όλων.

(*η σειρά παρουσίασης είναι αλφαβητική)

Φερνάντο Βαρέλα - ΠΑΟΚ

Πολλά τα 'ψωμιά' του 32χρονου στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήριο στην Ελλάδα, διάγει ήδη την τέταρτη σεζόν του στον 'Δικέφαλο', αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των πιο επιτυχημένων χρόνων της τελευταίας 20ετίας. Ο τραυματισμός που είχε τον πήγε λίγο πίσω, αλλά με 25 κλεψίματα και 23 επεμβάσεις σε 14 συμμετοχές ξεχωρίζει στα μετόπισθεν. Δεν τον βοηθάει το γεγονός πως ο Ισπανός Κρέσπο τραυματίστηκε, αφού ο ένας κάλυπτε τις αδυναμίες του άλλου, και ο Ίνγκασον δεν είναι ο ιδανικός παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας.

Φραν Βέλεθ - Άρης

Το γεγονός πως η διοίκηση Καρυπίδη μοχθεί για να καλύψει την οικονομική απόσταση που τη χωρίζει από τις απαιτήσεις του καταδεικνύει την επίδραση του 28χρονου Ισπανού στη συνολική λειτουργία των 'κίτρινων'. Διότι δεν είναι μονάχα οι 35 επεμβάσεις και τα 31 κλεψίματα, με μόλις 23 εις βάρος του φάουλ σε 18 αγώνες. Είναι επίσης τα 3 γκολ που έχει πετύχει.

Όγκνιεν Βράνιες - ΑΕΚ

Είναι μια περίπτωση 'διχασμένης προσωπικότητας' ο 30χρονος Βόσνιος. Ένας ποδοσφαιριστής που με το κορμί και τις ατομικές μετρήσεις που δίνουν μορφή στην οντότητά του θα ήταν πολύ εφικτό να παίζει μπάλα σ' ένα κορυφαίο κλαμπ των Top5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Ο Μάσιμο Καρέρα παλεύει να τον διαχειριστεί, όπως οι προκάτοχοί του, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε και πώς θα εκραγεί. Η στατιστική εικόνα του δείχνει 26 επεμβάσεις σε 14 συμμετοχές ως τώρα και 6 κίτρινες κάρτες και 1 αποβολή. Συγκρατημένα πράγματα.

Δημήτρης Γούτας - Ατρόμητος

Οι ψηλοί στόπερ δεν θα είναι ποτέ ντεμοντέ. Παρά τα 189 εκατοστά του διαμετρήματός του ο 25χρονος αμυντικός από τη Θάσο, που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από περιήγηση σε Βέλγιο και Πολωνία, έχει καθιερωθεί στα μετόπισθεν των Περιστεριωτών και δεν αφήνει να περάσει μύγα. Οι 69 επεμβάσεις του σε 21 ματς είναι οι περισσότερες για ποδοσφαιριστή της θέσης του, την ίδια στιγμή που μετράει επίσης 34 κλεψίματα και 13 αποκρούσεις, όντας ανίκητος στον αέρα.

Βαγγέλης Μόρας - ΑΕΛ

Στις 26 Αυγούστου θα κλείσει τα 39 του, αλλά είναι σε τέτοια σωματική κατάσταση και πνευματική διαύγεια που παίζει ως ώριμος και κλασάτος 25άρης. Η ΑΕΛ έχει ανάγκη από τα 65 κλεψίματά του (σε 22 αγώνες) όντας ο πρώτος στόπερ της λίστας, την ίδια στιγμή που οι 67 επεμβάσεις του στην μπάλα με μόλις 4 κάρτες στο παθητικό του τον κατατάσσουν μεταξύ των πιο 'καθαρών' αμυντικών του πρωταθλήματος. 'Μουτζουρώνουν' ελάχιστα την απόδοσή του τα 50 καταγεγραμμένα λάθη, λάθη που προέρχονται περισσότερο από την επιμονή του να δώσει περισσότερα σ' ένα σύνολο που χρειάζεται την ποιότητα και την εμπειρία του.

Ρούμπεν Σεμέδο - Ολυμπιακός

Στο δρόμο για τα 26 του και παραστάσεις από προηγμένα πρωταθλήματα ο Πορτογάλος, έχει ήδη απλώσει τα διαπιστευτήριά του στο χορτάρι. Γρήγορος και δυνατός ταυτόχρονα, μοιάζει θωρηκτό. Απλώς διακατέχεται -σε κάποιες περιπτώσεις- από υπερβολική σιγουριά, εν μέρει υπεροψία, και παρασύρεται. Ακόμη και τότε πάντως ανακαλύπτει τον τρόπο να διορθώνει τα όποια λάθη του. Σε 18 συμμετοχές έχει γράψει 42 κλεψίματα και 31 επεμβάσεις. Έχει χρεωθεί με 34 φάουλ και 8 κίτρινες, την τελευταία που έφερε την αποβολή του στο 0-0 με τον ΟΦΗ θα μπορούσε σίγουρα να την αποφύγει.

Μπαρτ Σένκεφελντ - Παναθηναϊκός

Επαγγελματίας ο Κολοβέτσιος, ένας πολύ δεκτικός στις παρατηρήσεις στόπερ, αλλά ο Ολλανδός είναι άλλη κλάση ακόμη κι αν στη γη τον γύρευαν στην Αυστραλία τον βρήκαν. Έχει 'δέσει' ως δίδυμο με τον Πούγγουρα και έχει χαρίσει στον Παναθηναϊκό μια ασφάλεια που δεν ένιωθε πέρυσι. Με συνέπεια ο Διούδης να έχει λιγότερη δουλειά, όντας πλέον πολύ πιο αποτελεσματικός και η ομάδα του Γιώργου Δώνη να μην έχει δεχθεί γκολ σε 5 σερί 90λεπτα και να στερήσει γκολ από τον ΠΑΟΚ, ύστερα από 69 παιχνίδια! Με 29 κλεψίματα και 23 επεμβάσεις και μόλις 29 λάθη σε 17 αγώνες έχει βελτιώσει κατακόρυφα την αποδοτικότητα των 'πρασίνων' στα μετόπισθεν. Χρεώνεται βέβαια κάρτες, 8 στο σύνολο ως τώρα, αλλά ξέρει πότε να συμβεί.

#qp_main2732194 .qp_btna:hover input {background:#00355F!important} #qp_all2732194 {max-width:815px; margin:0 auto;} Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός στόπερ της Super League 1; Φερνάντο Βαρέλα Φραν Βέλεθ Όγκνιεν Βράνιες Δημήτρης Γούτας Βαγγέλης Μόρας Ρούμπεν Σεμέδο Μπαρτ Σένκεφελντ Created with PollMaker

Οι μεταγραφικές προσθήκες του Παναθηναϊκού έκαναν τη διαφορά κόντρα στον ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα