Παναθηναϊκός-ΑΕΛ: Οι νίκες του ΠΑΟ βλάπτουν σοβαρά την υγεία

21:41 10/1/2021 - Πηγή: Contra

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ για τη 16η αγωνιστική της Super League Interwetten, ωστόσο το άγχος, η αγωνία, ο ιδρώτας και ο εκνευρισμός που προκάλεσαν οι 'πράσινοι' στους φιλάθλους τους θύμιζαν... ήττα. Τα συναισθήματα στο 1-0 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη μοιάζουν να μεταφέρθηκαν

άθικτα κατά μερικές ημέρες και ξεδιπλώθηκαν και την Κυριακή, από όσα συνέβαιναν στο 'Απόστολος Νικολαΐδης'.

Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, υπάρχουν πολύ σοβαρές δικαιολογίες. Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε μια ομάδα με ενδεκάδα... προβλημάτων. Οι Μαουρίσιο, Δημήτρης Κουρμπέλης, Φακούντο Σάντσες, Λούκας Βιγιαφάνιες, Σπύρος Τζαβίδας, Σαβιέρ είναι τραυματίες και οι Φεντερίκο Μακέντα και Βασίλης Ζαγαρίτης είναι τιμωρημένοι. Ο Φάνης Μαυρομμάτης αντιμετώπισε πρόβλημα γαστρεντερίτιδας την ύστατη ώρα, ενώ στην αποστολή βρέθηκε ο Δημήτρης Καραγιάννης με μόλις μια προπόνηση έπειτα από τον μικροτραυματισμό του. Μαζί και οι Κρίστιαν Κονάν και Αργύρης Καμπετσής που ετοιμάζουν 'βαλίτσες'!

Απέναντι στο 'τριφύλλι' βρέθηκε μια ομάδα που αναζητούσε τη νίκη για 8 αγωνιστικές, αλλά και που την προηγούμενη εβδομάδα είχε κρατήσει στο 1-1 τον ΠΑΟΚ. Στη Λεωφόρο έπαιξε ως προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και πάλι, αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η διαφορά γίνεται είτε από κάποιο λάθος είτε από κάποιο παιχνίδι της μοίρας είτε από την κλάση κάποιου ποδοσφαιριστή. Η αίσθηση του Καρλίτος για το γκολ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Ισπανό επιθετικό να βρίσκεται στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή στη φάση του 36' με τη σέντρα του (δεξιού μπακ) Γιοάν Μολό και την προσπάθεια του Φώτη Ιωαννίδη, κάνοντας το 1-0.

Το 5ο φετινό τέρμα του Ισπανού επιθετικού και πρώτο από τον Οκτώβριο και τα δύο στη Λαμία δεν διαμόρφωσε την εικόνα του αγώνα, η οποία συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με το πρώτο ημίωρο. Καμία ομάδα δεν είχε την ποιότητα ή τον τρόπο να διεκδικήσει πολλά πράγματα, απλά η μία είχε ήδη αυτό που έψαχνε.

Μία καλή στιγμή του Αντριάν Κολομπίνο στο 2ο ημίχρονο ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι 'βυσσινί' στο χρονικό διάστημα που πίεσαν για να 'καρπωθούν' κάτι από την παθητική στάση των γηπεδούχων. Όταν ο Μπόλονι 'φρέσκαρε' την ομάδα του, αρχικά με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη (στο 100ό παιχνίδι του με τα πράσινα) και προς το τέλος με τους Γιάννη Μπουζούκη και Καμπετσή, το παιχνίδι... κλείδωσε. Η ΑΕΛ φοβήθηκε να ανοιχτεί κι άλλο και όταν το έκανε, το πλήρωσε. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που μπήκε στο 87' έγραψε το τελικό 2-0 και έδιωξε το άγχος των φίλων του Παναθηναϊκού στην τελευταία φάση του αγώνα. Πολύ αργά για να έχει σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα