Όταν ο Τζαμάλ Κρόφορντ σχεδόν έχασε τη ζωή του στα ζάρια

18:58 7/6/2019 - Πηγή: Contra

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν η δυναστεία των Μπούλς είχε πλέον διαλυθεί, όταν το αμερικάνικο μπάσκετ έψαχνε το νέο του μέγκα σταρ, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν είχε αποφασίσει πως η συμβίωση με τον Τζέρι Κράουζε στο γήπεδο του Ιλινόι, ήταν πια μαρτυρική και ο δεύτερος αποχαιρετισμός στους Μπουλς είχε προκύψει ως λογική συνέπεια. Ο Τζαμάλ Κρόφορντ πέρασε από το κολέγιο του Μίσιγκαν στα παρκέ του

NBA στην έναρξη της σεζόν 2000-2001, με τους Μπουλς να τον αρπάζουν από το Κλίβελαντ και να του χαρίζουν τα πρώτα του ματς ως επαγγελματία.

Το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, ο Τζόρνταν επιχειρούσε την επιστροφή του στο NBA, περνώντας άπειρες ώρες στα γυμναστήρια, παίζοντας σε προπονητικά διπλά, προβάροντας τα 'γαλλικά' του για μερικές ακόμα παρτίδες trash talking. Οι δυο τους ξεκίνησαν να βρίσκονται σε γήπεδα, να παίζουν μπάλα παρέα, να έρχονται πιο κοντά, ενώ κοντά τους βρισκόταν και ένας ακόμα ανερχόμενος - τότε- παίκτης- που έμελλε να συμπεριληφθεί στην ελίτ του σύγχρονου NBA, ο Ρέι Άλεν, αλλά και ο Αντουάν Γουόκερ.

Μετά το τo τέλος του κάθε ματς, η παρέα δεν προτιμούσε 'πεζές' καταστάσεις όπως μασάζ και αποκατάσταση, αλλά έστρωνε την πράσινη τσόχα και έσπαγε την τράπουλα ή έριχνε τα ζάρια. Τζόρνταν και Γουόκερ προτιμούσαν χαρτιά, Άλεν και Κρόφορντ έπαιρναν τα ζάρια και έκαναν παιχνίδι. Το παιχνίδι όσο περνούσε ο καιρός, έπαιρνε φωτιά. Ο Άλεν ήταν μέσα στους χαμένους, με ένα ποσό που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ενώ ο Κρόφορντ φημολογείται πως έχασε συνολικά 120.000 δολάρια.

Μια ιστορία που κανείς δεν επιβεβαίωσε, αλλά κανείς επίσης δεν διέψευσε, είναι ότι η συνέχεια αυτής της 'χασούρας' του Κρόφορντ ήταν τουλάχιστον μοιραία. Άτομο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα τραπέζια των τεσσάρων αθλητών, ανέφερε πως ο μάνατζερ του Κρόφορντ, Άαρον Γκούντγουιν, λίγες μέρες από την τελευταία μεγάλη 'χασούρα', δέχτηκε τηλεφώνημα που ζητούσε να καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα του προς συγκεκριμένο συμπαίκτη (χωρίς να κατονομαστεί) αμέσως, διότι διαφορετικά ο παίκτης θα διέτρεχε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. "Μα τι είναι αυτά που λες; Ο Κρόφορντ είναι παίκτης του NBA, πληρώνεται στη αρχή κάθε σεζόν, πες μου σε ποιον χρωστάει", εικάζεται πως είχε απαντήσει ο μάνατζερ του τότε παίκτη των Σικάγο Μπουλς. Στη συνέχεια, ο Γκούντγουιν κατάφερε τηλεφωνικά να βρει τον άνθρωπο που είχε διαπράξει τις απειλές και να ρυθμίσουν μαζί ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους.

Ο Κρόφορντ κατάφερε να ξεφύγει από την χαρτοπαιξία, να φύγει από τους απαξιωμένους Μπουλς, να φτιάξει μια καριέρα δυο δεκαετιών στο NBA με τρία βραβεία 'Έκτου Παίκτη της Χρονιάς" και να κερδίσει 120 εκατομμύρια δολάρια, ως μια τίμια ρεζέρβα σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε. Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι απειλήθηκε η ζωή του, ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι τον περίμεναν στη γωνιά με το πιστόλι στο κρόταφο, αλλά θυμάται μέχρι σήμερα εκείνες τις σκοτεινές στιγμές, που η αγάπη για το μπάσκετ έδωσε τη θέση της στην παράνοια του τζόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα