Ολυμπιακός

23:56 11/4/2021 - Πηγή: Contra

Οι πανηγυρισμοί για το 46ο πρωτάθλημα ήρθαν στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Όχι, όμως, στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ όπως θα μπορούσε κανείς να υποθέσει αν έβλεπε το πρόγραμμα και δεν είχε ιδέα τι γίνεται φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά μόλις στο τρίτο του ματς στη δεύτερη φάση της λίγκας. Ο τίτλος ήρθε με πανηγυρικό τρόπο κι ενώ η ομάδα έχει να δώσει ακόμη εφτά ματς! Πιο σημαντικά ίσως να είναι, πλέον, ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου με τα Γιάννινα στις 27 Απριλίου και βέβαια εφόσον επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά ο τελικός για την κατάκτηση του νταμπλ.

Τι κίνητρο

μπορεί να βρουν οι "ερυθρόλευκοι" από δω και πέρα; Μήπως να περάσουν το ορόσημο των 30 νικών οι περισσότερες που έχει κάνει ποτέ ομάδα στο πρωτάθλημα (ο ίδιος ο Ολυμπιακός δηλαδή, από την περίοδο 1999-2000); Αν τα καταφέρουν (θέλουν έξι νίκες σε 7 ματς) ενδεχομένως να κάνουν και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (94, από την τρομερή ομάδα του Γουλανδρή, το 1973, αλλά με διαφορετικό σύστημα βαθμολόγησης).

Ή μήπως να σκοράρουν 17 γκολ ακόμη για να φτάσουν τα 100 σε μια χρονιά (με 21 κάνουν ρεκόρ όλων των εποχών αφού θα έχουν περάσει τα 102 του 1973); Να μερικές ιδέες για να βρουν ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, κάτι να έχουν να ασχοληθούν στα ματς που απομένουν.

Τόσο πολύ τα απλοποίησαν τα πράγματα οι ίδιοι στη φετινή σεζόν. Από το δεύτερο μισό της σεζόν, όταν πάτησαν το γκάζι και εκμεταλλευόμενοι και τις γκέλες των αντιπάλων τους, δεν είδαν σχεδόν κανένα. Και παρότι, λόγω Ευρώπης, είχαν το πιο βαρύ πρόγραμμα απ' όλους, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά κάθε φορά έκαναν κάτι για να επιβεβαιώσουν αυτό που άπαντες έχουν διαπιστώσει. Ο φετινός Ολυμπιακός, σε συνέχεια του περσινού, είναι μακράν η καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, παίρνει δίκαια τον τίτλο και είναι από τώρα φαβορί για την επόμενη περίοδο!

Ο πρώτος σκόρερ (Ελ Αραμπί), ο καλύτερος πασέρ (Φορτούνης), φοράνε τα "ερυθρόλευκα" κι όποιος αναλύει τα στατιστικά βλέπει παντού την "ερυθρόλευκη" υπεροχή. Βλέπει μια ομάδα ενωμένη, που χαίρεται το παιχνίδι και παίζει μπάλα με βάση τις επιταγές του κορυφαίου προπονητή Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος που πριν από λίγες μέρες συμπλήρωσε τρία χρόνια στον πάγκο του Ολυμπιακού απολαμβάνει πλέον, τιμές Μπάγεβιτς και Βαλβέρδε. Μπορεί στην πρώτη του σεζόν να μην πήρε τίποτε με τους Πειραιώτες, η έμπνευση ωστόσο της διοίκησης να τον κρατήσει, επιβραβεύοντας το καλό ποδόσφαιρο που είχε παίξει η ομάδα, έμοιαζε με παρακαταθήκη για το τι θα επακολουθούσε. Τρεις τίτλοι (με τον τέταρτο να αποτελεί τελευταίο φετινό στόχο), δυο προκρίσεις στους "16" του E

Keywords
Τυχαία Θέματα