Ο Τζα Μοράντ έβγαλε στη σύνταξη τον Κέβιν Λοβ, σχεδόν

12:43 21/12/2019 - Πηγή: Contra

Παρά τις δύο διαδοχικές νίκες και τη βελτίωση του ρεκόρ τους, οι Καβαλίερς παραμένουν μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ (8-21) και ο Κέβιν Λοβ ένας απεγνωσμένος αστέρας που αναζητά μέσω ανταλλαγής την έξοδο διαφυγής. Το παράθυρο έχει ανοίξει άλλωστε. Έως ότου βρεθεί ομάδα που θα 'θυσιάσει' κάποια κεκτημένα της (παίκτες, drafts ή χρήματα) για να εντάξει τον 31χρονο πάουερ φόργουορντ στο ρόστερ της, παίρνοντας ένα συμβόλαιο

95 εκατομμυρίων για 3.5 χρόνια, τουλάχιστον το διασκεδάζει παίζοντας δίπλα σε πολλά παιδιά από 19 ως 23 ετών.

Βέβαια στον αγώνα με τους Γκρίζλις στο Κλίβελαντ ήρθε η στιγμή που σκέφτηκε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει το μπάσκετ, πριν από την ώρα του. Ήταν ενόσω ο Τζα Μοράρντ απογειωνόταν με turbo boost από το παρκέ, εκτοξευόταν πάνω από το όρθιο κορμί των 203 εκατοστών και αιωρείτο σαν πνεύμα, ένας άυλος άνεμος, με απώτερο σκοπό να καρφώσει με τρομερή ορμή στο καλάθι. "Απλώς επειδή ήταν στο δρόμο μου", αρκέστηκε να πει.

Ο Λοβ είχε πάρει θέση για να κερδίσει το επιθετικό φάουλ, αλλά ούτε που του πέρασε από το μυαλό η σκέψη πως το φαβορί για τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στο πρωτάθλημα θα δοκιμάσει ένα άλμα σαν το πρόσφατο του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γένοβα. Περισσότερο μπασκετικά δε, όπως εκείνο του Βινς Κάρτερ πάνω από το ανθρώπινο εμπόδιο που είχε υψώσει ο Γάλλος Φρεντρίκ Βάις, 19 χρόνια πριν, στους Ολυμπιακούς του Σίνδεϊ.

Πιθανώς θα έπρεπε. Διότι ο πιτσιρικάς είχε 'σεσημασμένο' παρελθόν από το κολέγιο και προ λίγων εβδομάδων είχε πάρει την πιστοποίηση του NBAer στην πλάτη του Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο βετεράνος ψηλός φοβήθηκε πραγματικά. Φοβήθηκε ότι αν ο Μοράντ ολοκληρώσει την προσπάθειά του, θα είναι το τέλος του. Όλη η καριέρα του Καλιφορνέζου (από τη Σάντα Μόνικα) πέρασε μπροστά από τα μάτια του: οι απειλές που δεχόταν όταν προτιμούσε το UCLA (του Ράσελ Γουέστμπρουκ) από το Όρεγκον, την ήττα στο Final-4 του NCAA από το Μέμφις (τι σύμπτωση), τη βραδιά που έμπαινε στο ΝΒΑ ως το Νο5 του ντραφτ (από τους Γκρίζλις για λογαριασμό των Τίμπεργουλβς), τα χρόνια του στη Μινεάπολη, τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη το 2011, τα χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, το πρωτάθλημα δίπλα στον Λεμπρόν και τον Ίρβιγκ, με σημαντική συμβολή στον νικηφόρο έβδομο τελικό απέναντι στους Γουόριορς.

Όλα αυτά με το ανοιγόκλεισμα των ματιών του σε 1-2 δευτερόλεπτα. Ως τη στιγμή που αντιλήφθηκε πως ο superman των Γκρίζλις είχε βρει σίδερο. "Ο Τζα σχεδόν τέλειωσε στην επαγγελματική καριέρα μου με αυτό το κάρφωμα. Αυτό το παιδί είναι κάτι ξεχωριστό", έγραψε στο twitter. Μια ομολογία παρηγοριάς και ανακούφισης συγχρόνως. Είχε γλιτώσει.

Προηγουμένως στ' αποδυτήρια ο πάγος στο κεφάλι μαρτυρούσε το βασανιστήριο που είχε υποστεί. Το χαμόγελο πάντως δεν έφυγε στιγμή από τα χείλη του. Αναρωτιόταν αν πληρώνεσαι, εφόσον δηλώσεις απόσυρση για ιατρικούς λόγους και περιέγραφε με διαρκή αυτοσαρκασμό το κακό που λίγο έλειψε να τον βρει. Η επιλογή του t-shirt πάντως έγινε τυχαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα