Μη του μιλάτε του Λεκλέρ για τη Mercedes

14:31 5/11/2020 - Πηγή: Contra

Eίσαι το alpha dog ομάδας που πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2008, εκείνο των 'πιλότων' το 2007 και την τελευταία διετία έχει κάνει θραύση σε memes και ως ανέκδοτο, με τις λανθασμένες στρατηγικές και τα επαναλαμβανομένα 'κάτι έχει και δεν μπορεί'. Σε ρωτούν αν θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να πας στην ομάδα που είναι η κυρίαρχη την τελευταία επταετία (η Mercedes κατέκτησε όλους τους τίλους από το

2014 έως σήμερα -έχει πάρει και του 2020) και οι οδηγοί της κρατούν το στέμμα από το 2014. Α, και την ερώτηση στην κάνει μέσο που έχει έδρα στη χώρα της κυρίαρχου. Τι απαντάς;

Ομολουμένως, ό,τι και αν απαντήσουμε εμείς, είναι ήσσονος σημασίας. Για αυτό και θα σου πω τι απάντησε ο Σαρλ Λεκλέρ στη σχετική ερώτηση της Bild. "Η Mercedes κάνει εξαιρετική δουλειά και έχω τεράστιο σεβασμό για τον τρόπο που εργάζονται. Αλλά θα προτιμούσα να μείνω στη Ferrari, για να δώσω ό,τι έχω ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί όπου της αξίζει".

O Moνεγάσκος είναι στην 5η θέση της κατάταξης των οδηγών, με 197 πόντους λιγότερους από τον πρωτοπόρο, Λιούις Χάμιλτον, τέσσερις αγώνες πριν το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2020. Βασικά, πριν τον αγώνα στον οποίον μπορεί να διασφαλίσει ο Βρετανός και τον φετινό τίτλο -στην Τουρκία, στις 15/11. Η Μercedes διασφάλισε τον τίτλο στην Ίμολα, με τη Ferrari να είναι 6η στη λίστα των 10 ομάδων -και να απειλείται από την Alpha Tauri.

Παρά όσα διάβασες, ο 23χρονος είπε και ότι "είμαι υπερήφανος που οδηγώ μονοθέσιο της Ferrari, μιας θρυλικής ομάδας της Formula 1. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να πάρω τον κινητήρα και το αυτοκίνητο και να τους πάω στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε".

Ο Μπινότο θα λείπει για δουλειές

Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά η Scuderia διάλεξε τον Λεκλέρ για οδηγό της, μετά το τέλος της ρούκι του χρονιάς (το 2019). Και δεν ξέρω αν ξέρεις, αλλά ο Ματία Μπινότο δεν θα πάει στην Τουρκία -ενδεχομένως ούτε στον επόμενο αγώνα στο Μπαχρέιν, γιατί όπως ενημερώνει η εταιρία 'έχει επικεντρωθεί στη δουλειά που γίνεται στο εργοστάσιο για το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η εταιρία το 2021 και το νέο κινητήρα που καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να παλέψει για νίκες'. Τη δουλειά του στα circuit θα την κάνει ο Λόρεν Μίκις 'που είναι το δεξί του χέρι'.

H Bild ζήτησε στον Λεκλέρ να πει και μια κουβέντα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος περνάει των παθών του τον τάραχο φέτος. Πρώτα διευκρίνισε ότι "πριν την εκκίνηση της τρέχουσας σεζόν άλλαξα νοοτροπία. Από την πρώτη προπόνηση συμπεριφερόμουν σαν να ήταν αγώνας και αυτό με βοήθησε, ώστε να είμαι πάντα στα όρια, στις κατατακτήριες. Ο Σεμπ έχει δύσκολη χρονιά, γιατί είναι η τελευταία του στη Ferrari. Χάριν αυτού ωστόσο, κατάφερα να ωριμάσω ως οδηγός και ως άνθρωπος. Με εντυπωσίασε ο τρόπος που δουλεύει με την ομάδα του, ο τρόπος που εκτιμά τα πάντα και το feedback που έχει. Είναι πολύ επαγγελματίας και έχει το σεβασμό όλων. Πιστεύω ότι θα τα πάει μια χαρά στην Aston Martin. Μολονότι είχαμε κάποιες συγκρούσεις σε αγώνες, πάντα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και του εύχομαι κάθε επιτυχία".

Keywords
Τυχαία Θέματα