Λαμία-Ολυμπιακός: Η νερόμπομπα του Μπουχαλάκη μούσκεψε το μήνυμα στην ΑΕΚ

17:07 13/12/2020 - Πηγή: Contra

Σε ένα βαρύ και επικίνδυνο τερέν, από τη νεροποντή που είχε προηγηθεί, συγκρούστηκαν Λαμία και Ολυμπιακός για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten. Αναμέτρηση που έμοιαζε με περίπατο σε... λίμνη για τους 'ερυθρόλευκους' μετά από 35 λεπτά αγώνα, καθώς σε αντίθεση με τους γηπεδούχους

είχαν τις λύσεις να διαχειριστούν τις δικές τους απουσίες. Και το έκαναν ως το τελικό 0-6 χάρη στους δύο κεντρικούς τους μέσους, που όχι μόνο έλεγξαν τον ρυθμό αλλά και το σκορ. Άλλωστε όπως συμφωνούν κάμποσοι προπονητές, η ομάδα που έχεις συχνά εξαρτάται από τους χαφ που διαθέτεις. Και τουλάχιστον για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός μπορεί να καυχιέται γι' αυτό.

Όταν η πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε τις μεταγραφές των Πέπε -αρχικά- και Τιάγκο Σίλβα -μετέπειται- ουκ ολίγοι πανηγύριζαν (με ή χωρίς εισαγωγικά) εικάζοντας πως ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν θα είχε πια βασικό ρόλο στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Ο Έλληνας διεθνής μέσος είτε αποδίδει καλά είτε όχι, αποτελεί μονίμως ένα από τα αγαπημένα 'αλλά' αρκετών οπαδών της ομάδας του. Εκείνος συχνά φροντίζει να δίνει τις απαντήσεις, βάζοντας πλέον στο ρεπερτόριο του και τα γκολ. Έκανε την αρχή στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', όταν με δύο δικά του τέρματα ο Ολυμπιακός απέδρασε με το 'διπλό' από την έδρα των 'κιτρίνων', που τείνουν να εξελιχθούν σε επικίνδυνη... κολιτσίδα στη μάχη του τίτλου.

Τη συνέχεια την έδωσε στο 'Αθανάσιος Διάκος', όπου οι Πειραιώτες έψαχναν μια αντίδραση μετά την εντός έδρας από την Πόρτο. Έστω κι αν αυτή συνοδεύτηκε -εντέλει- από την πρόκριση στους '32' του Europa League. Κούραση, απουσίες και προβληματισμό είχε στις αποσκευές του ο Ολυμπιακός ταξιδεύοντας στη Λαμία, όμως ο Μπουχαλάκης φρόντισε τουλάχιστον να διώξει τις όποιες δυσκολίες 'παραμόνευαν' στη γωνία σε αυτό το 90λεπτο. Ο Κρητικός χαφ σκόραρε με κεφαλιά στο 13' για το 0-1 και όλα έγιναν πιο εύκολο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Ένα γκολ που ήρθε σαν νερόμπομπα από ψηλά για να δρομολογήσει το 'βύθισμα' της Λαμίας και να μουσκέψει το sms ετοιμότητας των Πειραιωτών για το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Το νερό μπήκε στο αυλάκι, όταν ο Εμβιλά έκανε μια τέλεια επαφή με τη μπάλα αφήνοντας σύξυλο τον Θεοδωρόπουλο. Ο Γάλλος μέσος είναι μάλλον η μοναδική καλοκαιρινή μεταγραφή για την οποία οι Πειραιώτες μπορούν να αισθάνονται 100% δικαιωμένοι. Με ικανότητα να ελέγχει τον χώρο και το τέμπο της αναμέτρησης, αποτελεί μια πολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό στην κούρσα για το repeat της κορυφής. Ο Εμβιλά στο 34' πήρε μια απόκρουση και στην κίνηση έπιασε το ιδανικό 'σκροπ' στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας για το 0-2. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ελ Αραμπί είπε 'ευχαριστώ' στην ασίστ του Μασούρα και σκόραρε για το 0-3, με το 9ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα σε ισάριθμες συμμετοχές.

Η Λαμία δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς αδυνατούσε να ανταποκριθεί στης σημαντικές απουσίες που αντιμετώπιζε. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμοιαζε να κάνει διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο και η ίδια δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί μια λογική χαλαρότητα που έδειχναν οι 'ερυθρόλευκοι'. Πρώτα ο Βασιλακάκης αστόχησε από το ύψος του πέναλτι στο 57' (από λάθος του Πέπε) και μετά ο Ντέλετιτς αστόχησε από την άσπρη βούλα, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι, σε παράβαση του Ραντζέλοβιτς (χέρι).

Ο Τεννές δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, αντίθετα ο Μαρτίνς έφερε παίκτες από τον πάγκο για να φτάσει τον δείκτη του σκορ στο δυσθεώρητο 0-6. Ο Σουντανί με εκτέλεση πέναλτι (αποβλήθηκε ο Σαραμαντάς με 2η κίτρινη), ο Κάιπερς και ο Μασούρας βρήκαν δίχτυα ως το τελικό 0-6 στο 'Αθανάσιος Διάκος'.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και έδειξε πολύ υψηλό δείκτη διάθεσης πριν μεταβεί την Τετάρτη (16/12) στο Μαρούσι για το εξ αναβολής ντέρμπι με την Ένωση. Η Λαμία με αυτή την εικόνα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει έστω την παραμονή της στην κατηγορία...

Keywords
Τυχαία Θέματα