Η ανταρσία των παικτών της Νάπολι χύνει το αίμα του Αντσελότι

15:27 6/11/2019 - Πηγή: Contra

"Πες στον πατέρα σου ότι γυρνάμε σπίτια μας". Η απάντηση του Λορέντζο Ινσίνιε στον Εντοάρντο ντε Λαουρέντις, γιο του προέδρου Αουρέλιο με τον οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο, εξέφραζε εκείνη τη στιγμή την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών Νάπολι, των 'παλιών' κυρίως, ως απάντηση στη συνέχεια της απομόνωσης στο Κάστελ Βολτούρνο, την περιοχή του προπονητικού κέντρου, που είχε διαταχθεί από τη διοίκηση αμέσως μετά το 1-1 της Τρίτης με τη Ζάλτσμπουργκ στο 'Σαν Πάολο'.

Οι 'παρτενοπέι' είχαν προσπαθήσει πολύ στο 90λεπτο που προηγήθηκε. Μόνο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης είχαν 18 τελικές

προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ιταλική ομάδα στο αντίστοιχο διάσημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Opta από το 2003-04.

Χωρίς τον Κώστα Μανωλά (που έμεινε στον πάγκο για να παίξει ο Μαξίμοβιτς δίπλα στον Κουλιμπαλί), είχαν δύο δοκάρια (Καγεχόν, Ινσίνιε) και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Στο τέλος της ημέρας κατάφεραν μονάχα να μην ηττηθούν από τους πρωταθλητές της Αυστρίας, με τον Λοσάνο στο 43' να ισορροπεί το 0-1 από τον γκολ-πέναλτι του Χάαλαντ στο 11'. Μοιραία το αποτέλεσμα συνδυάστηκε με την απώλεια της ευκαιρίας μιας πρόωρης πρόκρισης στα νοκ άουτ της διοργάνωσης και τη διεύρυνση του αρνητικού σερί που τους ακολουθούσε από το πρωτάθλημα (0-2-1) απέναντι σε ΣΠΑΛ (1-1), Αταλάντα (2-2) και Ρόμα (2-1), φέρνοντας τους στην 7η θέση, στο -11 από τη Γιουβέντους.

Ο εκνευρισμένος Αουρέλιο ντε Λαουρέντις διέταξε τους ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει ύστερα από την ήττα στη Ρώμη και να παραμείνουν ως τον εντός έδρας αγώνα με την Τζένοα, το βράδυ του Σαββάτου. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κατά τον πρόεδρο του κλαμπ η διάρκεια του 'ritiro', της τακτικής που είχε εφεύρει και εφαρμόσει στην κραταιά Ίντερ των 60s ο Ελένιο Ερέρα εμπνέοντας πολλά χρόνια αργότερα τον Αντρέα Στραματσόνι, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Πέδρο Μαρτίνς, θα έπρεπε να επεκταθεί. Διότι τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της διαδικασίας δεν ήταν όσο ευεργετικά θα ήθελε ο ίδιος να είναι.

Οι 'παρτενοπέι' βρίσκονταν ήδη υπό καθεστώς εγκλεισμού και αντέδρασαν. Ο Κάρλο Αντσελότι, θέλοντας να λειτουργήσει ως ειρηνευτική δύναμη, επεδίωξε να ματαιώσει την ανταρσία τους, εις μάτην όμως. Βέβαια είχε ο ίδιος βάλει τη σπίθα όταν μεσοβδόμαδα έλεγε πως δεν ήταν σύμφωνος με το πλάνο της διοίκησης. Ταραγμένος από την απείθεια των παικτών του, έχασε την ψυχραιμία του, έφυγε από το γήπεδο με το γιο του Νταβίντε και -χωρίς προειδοποίηση- απείχε από τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Τρίτης - όπως και ο Γιορέντε. Μια πράξη που πρόκειται φυσικά να του κοστίσει χρηματικά, μια και δεν υπήρχε μια πειστική εκδοχή που να τον δικαιολογεί.

Ήταν πάντως ο μόνος, μαζί με το τεχνικό επιτελείο του, που γύρισε στη βάση της ομάδας και διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο. Αντιθέτως το λεωφορείο αναχώρησε άδειο από το 'Σαν Πάολο'. Άλλοι έφυγαν με τα προσωπικά αυτοκίνητά τους, άλλους τους παρέλαβαν δικοί τους άνθρωποι και κάποιοι ναύλωσαν ταξί. Ορισμένοι είχαν ήδη επικοινωνήσει με τους δικηγόρους τους για να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που κληθούν ν' απολογηθούν από τη διοίκηση για την οργάνωση και εκτέλεση της ανταρσίας.

Το όνομα του Αντσελότι κυκλοφόρησε ήδη στην Αργεντινή ως υποψηφίου για τον πάγκο της Μπόκα Τζούνιορς και όχι τυχαία. Εκτός από μετέωρος θεωρείται πλέον υπ' ατμόν, διότι απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση που προέκυψε και να επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές, εκτέθηκε δηλαδή στα μάτια της διοίκησης. Ο Μαξ Αλέγκρι είναι ένας βασικός 'δελφίνος' της θέσης, όπως και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Παραίτηση πάντως δεν υπέβαλε μέχρι το πρωί της Τετάρτης, όταν άπαντες εμφανίστηκαν για προπόνηση, κάτω από έναν μουντό καιρό και συννεφιασμένο ουρανό, έτοιμο για μπόρα.

Ως χαώδης περιγράφηκε από την Gazzetta dello Sport η κατάσταση στη Νάπολι. Η απόλυτη παρομοίωση.

Θα ξεπεράσει τα 50 γκολ φέτος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα