Άρης-ΠΑΟΚ: Η ισοπέδωση του σερί με 4Χ4

22:26 4/1/2020 - Πηγή: Contra

Κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ θεωρείται ντέρμπι από τη στιγμή που υπάρχει το αήττητο και το κίνητρο των αντιπάλων να το 'σπάσουν'. Για τον Άρη υπήρχε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο: να νικήσει τον συμπολίτη, να βάλει τέλος στο σερί, να γίνει για τις επόμενες μέρες το 'αφεντικό της πόλης' απέναντι στον πρωταθλητή. Έστω κι αν λίγοι υπολόγιζαν σε σκορ 4-2. Όλα αυτά έφταναν για να δοθεί ξεχωριστό χρώμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που σε σχέση με αυτό της Κυριακής

στο 'Γ. Καραϊσκάκης' είχε πολλά περισσότερα να συζητήσεις.

Βέβαια, η κυριακάτικη 'αιώνια' κόντρα στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο του Ολυμπιακού αποκτά ξεχωριστή σημασία ύστερα από τη νίκη του Άρη και την ευκαιρία των Πειραιωτών να προσπεράσουν τον ΠΑΟΚ, σβήνοντας ουσιαστικά την (πολύκροτη με βάση όσα ακολούθησαν) γκέλα στον Βόλο. Διπλό το κακό για τον ΠΑΟΚ.

Πάντως, η αρχή του ντέρμπι ήταν ιδανική για την ομάδα του Φερέιρα. Παρά την 'καυτή' ατμόσφαιρα στο 'Βικελίδης' και την ορμή του κόσμου του Άρη, ο 'Δικέφαλος' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με καθαρό μυαλό, λες και οι παίκτες είχαν κλειστά τα αυτιά τους. Πήρε την κατοχή από τον Άρη και προσπάθησε να 'χτίσει' επιθέσεις στο τρανζίσιον για να γίνει απειλητικός. Όλα έγιναν ιδανικά στο 10ο λεπτό όταν ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουέστα και από κοντά άνοιξε το σκορ. Εύλογα γεννήθηκαν ερωτήματα για το αν δεν χάσει και σε αυτή την έδρα ο ΠΑΟΚ, τότε που θα χάσει;

Οι απαντήσεις δόθηκαν νωρίς. Μόλις 7 λεπτά χρειάστηκαν για να γίνει το 1-1 και να έρθει... τούμπα το ματς. Ένα προσωπικό τέρμα του Λάρσον έφερε την ισοφάριση και την ισορροπία κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Ισοφάριση ακόμα και στα λάθη των τερματοφυλάκων, με τον Ζίβκοβιτς να έχει λανθασμένη αντίδραση στο σουτ του Σουηδού χαφ των γηπεδούχων.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους γηπεδούχους. Αφού προηγήθηκε μία σημαντική ευκαιρία του ΠΑΟΚ για το 1-2, στο 41' ο Βέλεθ με εκπληκτική κεφαλιά 'άδειασε' το κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων και πέτυχε την μεγάλη ανατροπή προτού λήξει το πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης είχε καταφέρει σε δύο τελικές να γυρίσει το εις βάρος του αποτέλεσμα κόντρα σε μία ομάδα που στον πρώτο γύρο τού στέρησε, στις καθυστερήσεις, την ευκαιρία για ένα μεγάλο διπλό στην Τούμπα. Στο δεύτερο μέρος ήρθε το '3 στα 3'. Τρίτη τελική και τρίτο γκολ για τον Άρη, σκορ σιγουριάς στα μάτριξ του 'Βικελίδης'. Νέο λάθος από τον Ζίβκοβιτς που δεν βγήκε με σιγουριά από την εστία του για να διώξει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Ροζ ν' αναδειχθεί νικητής στον 'αέρα' και νικητής στις καρδιές των φίλων της ομάδας.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, με τον Σάσα στο 70' να προσθέτει το 'κερασάκι στην τούρτα' για την πρώτη 4άρα μετά από 20 χρόνια και παρά το γεγονός ότι ο Μάτος ήρθε να χαλάσει το 'εύηχο' 4-1 μετατρέποντάς το σε 4-2, δεν ξέφτισε στο ελάχιστο το κίτρινο χρώμα του θριάμβου. Μετά από 51 παιχνίδια και 664 μέρες (43 νίκες και 8 ισοπαλίες), ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ γεύτηκε την πίκρα της ήττας από μία ομάδα που το ήθελε περισσότερο και -κυρίως- ήξερε να το κάνει. Ο 'Δικέφαλος' πλήρωσε όλες τις αμυντικές του παθογένειες και για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν καλείται να αντιμετωπίσει αγωνιστική κρίση και τι αυτή θα αφήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα