Euroleague

12:48 24/4/2021 - Πηγή: Contra

Η νίκη της Ζενίτ μέσα στη Βαρκελώνη στο πρώτο ματς της σειράς με την Μπαρτσελόνα έριξε χρώμα και έντονο μάλιστα στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Με το δεύτερο ματς, μάλιστα, να κρίνεται στην παράταση και το φαβορί Μπάρτσα να σώζεται στο τέλος της κανονικής διάρκειας, επειδή ο Κέβιν Πάνγκος αστόχησε σε ένα σχετικά εύκολο σουτ μέσης απόστασης, η ρωσική ομάδα έχει, ήδη, κλέψει την παράσταση. Κι έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα της Παρασκευής.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια το σκορ είναι 2-0, όχι με τον ίδιο τρόπο, βέβαια, γιατί η Εφές σάρωσε τη Ρεάλ, το Μιλάνο γλίτωσε το μπρέικ

από την Μπάγερν χάρη στο καλάθι του Ζακ ΛεΝτέι ακριβώς με το φινάλε του πρώτου ματς, ενώ η Φενέρ παρά τις ελλείψεις της αντιστάθηκε όσο μπορούσε στην ΤΣΣΚΑ που εμφάνισε, όμως, ένα φοβερό και τρομερό Ντάνιελ Χάκετ! Με 2-0 κανείς ... από τους ηττημένους δε γλίτωσε. Ίσως να ξέρουμε, από τώρα, τους τρεις του φάιναλ-φορ; Θα δούμε την ερχόμενη (μεγάλη) εβδομάδα.

Μπράβο κύριε Πασκουάλ

Πρώτα απ' όλα ένα χειροκρότημα στον Τσάβι Πασκουάλ. Η τακτική του απέναντι στη Μπαρτσελόνα, το πιο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, παίρνει άριστα. Ο σπουδαίος κόουτς, ακόμη κι αν έχασε (στον πρώτο αγώνα) τον Γκουντάιτις, έμεινε πιστός στο πλάνο του και ετοίμασε μια ομάδα, έτοιμη όχι για ένα αλλά για δυο μπρέικ! Είχαμε προβλέψει ότι η Ζενίτ θα έβγαζε το λάδι της Μπάρτσα, όχι όμως ότι και θα έπαιρνε μια εκτός έδρας νίκη και θα έφτανε, ένα σουτ (και δυο κλεψίματα), πριν από το 0-2. Πιστεύαμε πως ακόμη και με πολύ ιδρώτα οι Καταλανοί θα έπαιρναν τις δυο νίκες στο γήπεδό τους και μια "σκούπα" στη σειρά, ήταν πιθανό να εμφανιστεί. Οι φίλτατοι Ρώσοι, Αμερικανοί και λοιποί παίκτες του γίγαντα Τσάβι, μας εξέθεσαν οικτρά...

Ο άλλοτε προπονητής της Μπαρτσελόνα είδε το ματς με βάση τις δυνατότητες της δικής του ομάδας. Ήξερε ότι αν συγκρατούσε το παιχνίδι γύρω στους 70 πόντους, θα' χε τύχη. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να επιβιώνει σε σκληρό παιχνίδι, γιατί αυτή είναι και η φιλοσοφία του Γιασικεβίτσιους, όμως αν την μπαγκέτα την κρατούσε ένας κορυφαίος μαέστρος όπως ο Κέβιν Πάνγκος, τότε όλα είναι πιθανά.

Δεν ξέρουμε αν ο Καναδός είχε έξτρα κίνητρο να δείξει ότι άξιζε μεγαλύτερης προσοχής στην Μπαρτσελόνα, από την οποία έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι, στα δυο πρώτα ματς, πάντως, έδωσε ρεσιτάλ με μ.ο 21π, 3ρ, 6ασ και 1.5κλ. Παρότι είναι ο μοναδικός πόιντ-γκαρντ της Ζενίτ, ο Πάγκος εκτέλεσε άριστα το σχέδιο Πασκουάλ, κρατώντας την μπάλα αρκετή ώρα στα χέρια του, εκτελώντας κάθε σετ επίθεση μετά τα 18-20 δευτερόλεπτα.

Ταυτόχρονα η άμυνα της Ζενίτ τσάκισε κόκκαλα: 74-76 το πρώτο παιχνίδι, ακόμη ... πιο σκληρό το δεύτερο, που τελείωσε 66-66 κι αφού ο Πάνγκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ, με όλους στην ομάδα του, έτοιμους να πανηγυρίσουν ένα τρομερό διπλό. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ενώ στην παράταση ο από μηχανής Θεός της Μπαρτσελόνα ήταν ο 'Ανταμ Χάνγκα. Ο Ούγγρος φόργουορντ, έκλεψε πρώτα την πάσα του Μπίλι Μπάρον και ενώ το σκορ ήταν 77-76 υπέρ των γηπεδούχων (κερδίζοντας φάουλ στη συνέχεια) και ύστερα την μπάλα από τα χέρια του Πάνγκος (στην τελευταία επίθεση του ματς με το σκορ ήδη στο 81-78). Εκεί κάνει μάλλον καθαρό φάουλ, αλλά ο Λουίτζι Λαμόνικα, άφησε το ματς να εξελιχθεί.

Δείτε και μόνοι σας, ότι στο δεύτερο κλέψιμο ο Χάνγκα χτυπάει στο χέρι τον αντίπαλό του (προφανώς για να μην του επιτρέψει να πάει σε κάποιο τρελό τρίποντο και ισοφαρίσει εκ νέου το ματς)

Η αλήθεια είναι ότι οι διαιτητές (εκτός του Λαμόνικα, σφύριζαν ο Νταμίρ Γιαβόρ και η Αν Πάντερ) είχαν μια έντονη μονομέρεια στα σφυρίγματά τους, Ναι μεν η Ζενίτ έπαιζε ξύλο όλο το ματς, κάτι τέτοιο όμως έκανε και η Μπάρτσα και η διαφορά στα φάουλ δεν δικαιολογείται με τίποτε. Σχεδόν οι μισοί πόντοι των Καταλανών (37 στους 81) μπήκαν από τη γραμμή των βολών. Η ρωσική Sport-Express αναρωτήθηκε αν "το φαβορί της Euroleague χρειάζεται τέτοια υποστήριξη από τους διαιτητές" , ενώ η Ζενίτ τουίταρε μια απάντηση με αιχμές στην επίσημη ερώτηση του λογαριασμού της E

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Contra