7 σταρ του ποδοσφαίρου που έγιναν εχθροί της κρεατοφαγίας

14:06 14/8/2019 - Πηγή: Contra

Το ποδόσφαιρο στο υψηλότατο επίπεδο παγκοσμίως απαιτεί αντίστοιχα μια υψηλού επιπέδου συντήρηση και αποκατάσταση του σώματος του εκάστοτε αθλητή. Η πειθαρχία του κάθε αθλητή ως προς τη διατροφή του είναι κάτι που δεν μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, είναι επιβεβλημένη. Μοιάζει τουλάχιστον εντυπωσιακό ότι αρχίζει να διαμορφώνεται μια τάση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπου η καθημερινή κατανάλωση κρέατος πολλών αθλητών κρίνεται παρωχημένη και αντικαθίσταται συχνά από χορτοφαγικές τροφές

και φρούτα.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι η επεξήγηση που δίνει ο κάθε αθλητής ως προς τη στροφή του στη χορτοφαγία. Δεν είναι απλά χορτοφάγοι, είναι χορτοφάγοι με -σοβαρή- αιτία.

Έκτορ Μπεγερίν

O wingback της Άρσεναλ έκοψε 'μαχαίρι' την κατανάλωση κρέατος, με το διαιτολόγιό του να περιλαμβάνει λαχανικά, σπόρους και φρούτα. Ο ίδιος έχει αιτιολογήσει αυτή την απόφαση λέγοντας πως "ό,τι κακό κάνουμε στη φύση, αυτό μας επιστρέφεται πίσω", τονίζοντας πως έχοντας κόψει το κρέας, νιώθει πως το σώμα του αναρρώνει πιο εύκολα μετά από τραυματισμούς, είναι πιο δυνατός πλέον.

Άλεξ Μόργκαν

Η σταρ της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΗΠΑ που προκάλεσε αντιδράσεις με τον 'πανηγυρισμού του τσαγιού', που συνδέθηκε μέχρι και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι συνειδητοποιημένη vegan, για έναν σοβαρό λόγο. Έχει δηλώσει: "Δεν θα μπορούσα να έχω ένα κατοικίδιο σκυλί και ταυτόχρονα να τρώω το κρέας ζώων".

Κρις Σμόλινγκ

Πίνει νερό στο όνομα της χορτοφαγίας, καθώς θεωρεί ότι από την στιγμή που έκοψε το κρέας, κατάφερε να αναρρώνει πιο γρήγορα από τις τενοντίτιδες που τον ταλαιπωρούν στα γόνατα.

Τζακ Γουίλσιερ

Εκτός κρέατος και τροφών με περιεκτικότητα γλουτένης από το 2018, έχει δηλώσει πως αισθάνεται πιο δυνατός και προβλέπει πως αυτή η κίνηση μπορεί να του χαρίσει έξτρα χρόνια στη δράση.

Τζερμέιν Ντεφό

Έχει καταφέρει να παραμείνει σε top αγωνιστικό επίπεδο, όντας 36 ετών, κάτι που ο ίδιος το αποδίδει σε ένα διατροφολόγιο vegan τροφών, που του χαρίζει έξτρα ενέργεια και δύναμη.

Λιονέλ Μέσι - Σέρχιο Αγκουέρο

Περισσότερο σαν μια φήμη που φλερτάρει με το να γίνει βεβαιότητα είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 2 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι έχει περιορίσει σημαντικά το κρέας στη διατροφή του, προτιμώντας ένα διαιτολόγιο με φρούτα, σπόρους και λαχανικά. Το ίδιο ακριβώς διαιτολόγιο ακολουθεί και ο Αγκουέρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα