Η τεχνητή νοημοσύνη έφτασε στο Google Photos για να βελτιώσει τις φωτογραφίες σας

18:41 11/5/2018 - Πηγή: Xblog

Η Google παρουσίασε στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2018 τη νέα έκδοση της υπηρεσίας Google Photos που χρησιμοποιεί τη τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώνει τις φωτογραφίες του χρήστη.

Με τη νέα έκδοση του Google Photos

ο χρήστης θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στις κυριότερες λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφίας, όπως αλλαγή φωτεινότητας και χρωμάτων και περιστροφή εικόνας, όταν βλέπει τις εικόνες και η εφαρμογή “πιστεύει” ότι γίνεται να βελτιωθούν. Επιπλέον θα μπορεί να δώσει χρώμα στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ή να κάνει το παρασκήνιο των έγχρωμων φωτογραφιών ασπρόμαυρο, με εξαίρεση ενός κύριου αντικειμένου (π.χ. ένα παιδί που παίζει στην αυλή).

Ακόμη, το νέο Google Photos θα μπορεί να μετατρέπει εικόνες από έγγραφα σε PDF και να εντοπίζει αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο σε μια φωτογραφία (π.χ. ένας άνθρωπος ή ένα ζώο) για να το ταξινομεί αυτόματα σε άλμπουμ που έχει μοιραστεί ο χρήστης με άλλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτό το άλμπουμ θα λαμβάνουν μια σχετική ειδοποίηση για τη προσθήκη της νέας φωτογραφίας. Για παράδειγμα, άμα είστε σε γάμο και τραβήξετε τη νύφη, το Photos θα σας προτείνετε να μοιραστείτε τη φωτογραφία μαζί της.

Τέλος, η Google ανακοίνωσε ότι ακόμη περισσότερες εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών θα μπορούν να συνδεθούν με το Google Photos, το οποίο χρησιμοποιούν περισσότεροι από 500 εκατ. χρήστες και παρακολουθούν 5 δισ. φωτογραφίες κάθε μέρα, σύμφωνα με την εταιρία.

Screenshots

Προτάσεις για βελτίωση των φωτογραφιών


Αυτόματη ταξινόμηση φωτογραφιών σε άλμπουμ για άμεσο διαμοιρασμό


Πρόταση για αρχειοθέτηση μιας εικόνας

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα