Η HMD θα αποκαλύψει το Nokia X στις 27 Απριλίου

14:39 17/4/2018 - Πηγή: Xblog

Η HMD Global, το σπίτι των Nokia κινητών, δεν σταματάει να βγάζει νέα κινητά. Αν και η εταιρία ετοιμάζεται για το λανσάρισμα των Nokia 6 (2018) και Nokia 8 Sirocco, στις 27 Απριλίου θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια ενός ακόμα κινητού που θα ονομάζει Nokia X.

Το Nokia X φαίνεται ότι είναι διάδοχος του… Nokia X που έβγαλε η Microsoft το Φεβρουάριο του 2014 (βλ. κύρια εικόνα). Παρότι το παλιό Nokia X ήταν πολύ οικονομικό, το κινητό έτρεχε μια τροποποιημένη έκδοση του Android χωρίς Play Store που προωθούσε τις εφαρμογές της Microsoft και έτσι ο κόσμος δεν το προτίμησε. Ο διάδοχός του θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα, αφού λογικά θα ανήκει στο πρόγραμμα Android One και θα διαθέτει καλύτερο hardware.

Διαβάστε επίσης: Το Nokia 9 θα διαθέτει τριπλή κάμερα και χρυσό 18K;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Nokia X (2018) θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις με 4 ή 6 GB μνήμη RAM, και Qualcomm ή MediaTek επεξεργαστή. Υπολογίζουμε ότι έκδοση με 4 GB RAM και MediaTek CPU θα ξεκινάει από τα €170-200, και η ακριβότερη με 6 GB RAM και Qualcomm CPU θα αγγίζει τα €250-300.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το “X” στην ονομασία του κινητού αντιστοιχεί στο γράμμα “X” και όχι στον αριθμό “10”, όπως στο iPhone X.

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα