Γιατί έβαλε η Apple ένα “cop button” στο iOS 11 για το iPhone;

16:17 18/8/2017 - Πηγή: Xblog

Η Apple αποφάσισε να βάλει μια νέα λειτουργία στο iOS 11 που προορίζεται για το iPhone. Αν και επίσημα δεν έχει κάποιο όνομα, ο κόσμος το ονομάζει “cop button,” και επιτρέπει στον κάτοχο του κινητού να απενεργοποιήσει το Touch ID πατώντας πέντε φορές το κουμπί ενέργειας ενώ το κινητό είναι κλειδωμένο.

Μόλις το κάνει αυτό θα πρέπει να πληκτρολογήσει τον κωδικό πρόσβασης που είχε ορίσει κατά την διάρκεια ενεργοποίησης του Touch ID, και το Touch ID θα ενεργοποιηθεί ξανά αυτομάτως μόνο όταν εισέλθει ο συγκεκριμένος κωδικός.

Γιατί, όμως, έβαλε αυτή τη λειτουργία; Ως γνωστόν, η Apple σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών και προσπαθεί να διατηρήσει τα προσωπικά δεδομένα τους όσο πιο ασφαλή γίνεται. Από την άλλη, υπάρχουν οι Αρχές που έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με την ιδιωτικότητα του κόσμου. Οι αστυνομικοί, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, άμα πιστεύουν ότι κάποιος είναι ύποπτος για ένα έγκλημα θα του ζητήσουν να ψάξουν το κινητό του για αποδεικτικά στοιχεία.

Το πρόβλημα που συναντάνε οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ είναι το κλείδωμα στο κινητό. Αν ο χρήστης χρησιμοποιεί τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID), οι Αρχές τον αναγκάζουν να ξεκλειδώσει το κινητό του. Αλλά αν ο χρήστης χρησιμοποιεί έναν παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης, οι Αρχές δεν μπορούν να τον αναγκάσουν να τον πληκτρολογήσει επειδή μπορεί να παραβιάσουν τα δικαιώματά του στη Πέμπτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ σχετικά με την αυτοενοχοποίηση.

Για αυτό τον λόγο, βάζοντας ένα “cop button” στο iPhone η Apple θα βοηθήσει τον κόσμο να κρατήσει τα προσωπικά του δεδομένα… προσωπικά.

iOS 11 is a game-changer for Touch ID. Press power button rapidly 5 times and it opens the 2nd screen, but it also forces passphrase entry! pic.twitter.com/uvWbM04lyk

— Kia‏☆ (@alt_kia) August 17, 2017

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα