Είναι επίσημο: Η Microsoft παρατάει τα Windows Phone

20:55 9/10/2017 - Πηγή: Xblog

Ήταν κοινό “μυστικό” στη κοινότητά μας ότι τα Windows Phone έχουν πεθάνει, όμως η Microsoft δεν το είχε παραδεχτεί. Αυτό αλλάζει σήμερα, με τον επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται με τη mobile πλατφόρμα της Microsoft να αποκαλύπτει το μέλλον του λειτουργικού.

Ο Εταιρικός Αντιπρόεδρος για τα Windows της Microsoft, ο Joe Belfiore, χρησιμοποίησε το Twitter για να μιλήσει για τα Windows 10 Mobile. Σε μια σειρά από tweets ουσιαστικά είπε ότι η Microsoft θα εγκαταλείψει τη πλατφόρμα κινητών της, αφού δεν εστιάζει σε αυτή πλέον, όμως θα συνεχίσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων, κυρίως για τις εταιρίες που στράφηκαν στα Windows Phone.

Of course we'll continue to support the platform.. bug fixes, security updates, etc. But building new features/hw aren't the focus. https://t.co/0CH9TZdIFu

— Joe Belfiore (@joebelfiore) October 8, 2017

Πέρα από τις ενημερώσεις που κλείνουν κενά ασφαλείας και διορθώνουν bugs, η Microsoft δεν θα ασχοληθεί με ενημερώσεις που προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά. Επιπλέον δεν υπάρχουν σχέδια για νέα smartphones, κάτι που έστρεψε τον Bill Gates να αγοράσει το Samsung Galaxy S8. Τώρα μαθαίνουμε ότι και ο Joe Belfiore στράφηκε «σε άλλη πλατφόρμα» επειδή υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές και μεγαλύτερη ποικιλία κινητών.

Ο Belfiore εξήγησε γιατί δεν εστιάζουν πλέον στα Windows Phone και ο λόγος είναι απλός: δεν υπάρχουν πολλές και βασικές εφαρμογές. Ακόμα και όταν η Microsoft προσφερόταν να πληρώσει και να χτίσει εφαρμογές για τρίτες εταιρίες, οι εφαρμογές ποτέ δεν έφταναν στο Store και δεν κατάφερε να πείσει τους χρήστες (και κατά συνέπεια ούτε και τις εταιρίες) να προτιμήσουν τη πλατφόρμα της.

(2/2) As an individual end-user, I switched platforms for the app/hw diversity. We will support those users too! Choose what's best 4 u. https://t.co/LKQBL3w7gA

— Joe Belfiore (@joebelfiore) October 8, 2017

Η Microsoft συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά και φτιάχνει εφαρμογές κινητών, μόνο που τώρα προορίζονται για τα iOS και Android smartphones. Για παράδειγμα πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι θα φέρει τον Edge browser στα iOS και Android smartphones.

Άμα είστε τεράστιος οπαδός της Microsoft και εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε smartphone με Windows 10 Mobile, η εταιρία θα σας καλύψει για λίγο καιρό ακόμα με βασικές ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά μετά θα πρέπει να στραφείτε σε μία από τις δύο κυρίαρχες πλατφόρμες κινητών: ή στης Apple ή στης Google. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Microsoft δουλεύει σε μια νέα «φορητή» συσκευή (θα μπορούσε να είναι smartphone ή tablet) με κωδική ονομασία Andromeda που τρέχει τη νέα πλατφόρμα «Windows Core OS» (βασισμένη στα Windows 10), αλλά μέχρι να ανακοινωθεί θα πρέπει να ξεχάσετε τα Windows Phone.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα