Hackers εγκατέστησαν Linux στο Nintendo Switch

12:38 20/2/2018 - Πηγή: Xblog

Σχεδόν όλοι όσοι αγοράζουν μια κονσόλα όπως το Nintendo Switch θέλουν να παίζουν παιχνίδια. Όμως υπάρχουν και τα άτομα που θέλουν να πειραματιστούν με τις συσκευές τους και να τις φτάσουν στα όριά τους. Χάρη σε αυτούς υπάρχει το jailbreak στο iOS, το root στο Android

και τα τσιπάκια για το PlayStation 2 που επέτρεπαν στους “πειρατές” να παίξουν παιχνίδια που έχουν αντιγράψει από το video club της γειτονίας τους.

Τώρα, οι hackers της ομάδας fail0verflow κατάφεραν να τρέξουν μια διανομή του Linux στο Nintendo Switch. Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς έκαναν τη συσκευή να τρέξει ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα, αλλά μέσω απαντήσεων στο Twitter μαθαίνουμε ότι χρησιμοποιήσαν μια εξωτερική συσκευή κλειστού κώδικα και ένα τροποποιημένο kernel που επέτρεψε το “bootάρισμα” του ξένου λογισμικού.

Η ομάδα δηλώνει ότι το λειτουργικό σύστημα τρέχει κανονικά, και υποστηρίζει ακόμα και την οθόνη αφής. Σε ένα σύντομο demo βίντεο βλέπουμε τους hackers να χρησιμοποιούν τον φυλλομετρητή Google Chrome (Chromium) για να μπουν στο Twitter, καθώς και μια εφαρμογή που βασίζεται στη κάρτα γραφικών της συσκευής.

Code execution is all the rage these days, but can your Switch do *this*? #switchnix pic.twitter.com/NMnBq61tOM

— fail0verflow (@fail0verflow) February 17, 2018

Σύμφωνα με την fail0verflow, η Nintendo δεν μπορεί να διορθώσει αυτό το κενό ασφαλείας στο σημερινό hardware του Switch και δεν απαιτείται κάποιο chip. Αυτά είναι τρομερά νέα για τους πειρατές και μεγάλος πονοκέφαλος για τους Γιαπωνέζους επειδή αν οι hackers καταφέρουν να εκμεταλλευτούν το κενό ασφαλείας και κάνουν τη κονσόλα να τρέχει πειρατικά παιχνίδια, τότε η Nintendo θα χάσει πολλά λεφτά από τις πωλήσεις τίτλων.

Συντάκτης: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα