Android: Ποια εταιρία αναβαθμίζει πιο γρήγορα τα κινητά της το 2019;

12:40 5/9/2019 - Πηγή: Xblog

Ο κόσμος κρατάει πλέον το κινητό του για περισσότερο καιρό, και έχει μάθει να απαιτεί από τις εταιρίες να προσφέρουν τις αναβαθμίσεις του Android γρήγορα. Πληροφοριακά, ο μέσος χρόνος που κρατάει κάποιος το κινητό του σήμερα είναι σχεδόν 30 μήνες. Η Apple δίνει τακτικές αναβαθμίσεις για πάρα πολλά χρόνια (π.χ. το 5S έπαιρνε updates για 5 χρόνια), αν και στον κόσμο του Android στην καλύτερη

περίπτωση τα κινητά υποστηρίζονται για 3 χρόνια (2 χρόνια αναβαθμίσεις και 1 χρόνος ενημερώσεις ασφαλείας).

Η Counterpoint Research τώρα σύλλεξε όλα τα στοιχεία σχετικά με τις αναβαθμίσεις του Android και παρουσιάζει πόσο καλά τα πηγαίνουν οι κατασκευάστριες. Συγκεκριμένα σύγκρινε πότε αναβαθμίστηκαν σε Android 9 Pie τα κινητά που κυκλοφόρησαν μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2018.

Η καλύτερη εταιρία σε αυτό το κομμάτι ήταν η HMD, δηλαδή η κατασκευάστρια των Nokia smartphones. Αυτή τη στιγμή, το 96% των Nokia που κυκλοφόρησαν από το 3ο τρίμηνο του περασμένου έτους τρέχουν το Pie. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και τα Nokia 6 και 8 του 2017 τρέχουν τη νεότερη έκδοση του Android.

Η Samsung και η Xiaomi ακολουθούν τους Φιλανδούς, με ποσοστά 89% και 84%, αντίστοιχα. Λίγο πιο πίσω βρίσκουμε και την Huawei με το 82% των κινητών της να τρέχει το Android 9.

Μερικές μάρκες δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, όπως η OnePlus που θα έπρεπε να ήταν στο 100%, καθώς δεν λανσάρει πολλά μοντέλα και έτσι όλα όσα έχει κυκλοφορήσει από το 2016 (δηλαδή από το OnePlus 3 και μετά) τρέχουν την νεότερη έκδοση του Android.

Η Nokia, η Xiaomi και η Lenovo δείχνουν αγάπη στα μεσαίας κατηγορίας κινητά τους, όμως αυτό δεν ισχύει για όλες τις μάρκες. Μόνο το 1/3 των κινητών που κοστίζουν κάτω από €200 τρέχουν το Pie. Πληροφοριακά σχεδόν το 90% των φθηνών smartphones των Nokia, Xiaomi και Lenovo τρέχουν το Pie.

Όσο για τον χρόνο που τους παίρνει να στείλουν τις αναβαθμίσεις, η HMD έχει και πάλι την πρωτιά — το 94% των Nokia αναβαθμίστηκαν σε λιγότερο από έναν χρόνο. Η Xiaomi και η Lenovo αγωνίζονται για την 2η θέση, σε αντίθεση με τις Samsung και Huawei που τους παίρνει αρκετό καιρό για να δώσουν το update στα περισσότερα μοντέλα τους.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα