Όλοι βλέπουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα

16:49 15/6/2016 - Πηγή: Taxalia
Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι δύο συγκεντρώσεις του κινήματος «παραιτηθείτε».

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος και για τις 20:00 μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι στη συγκέντρωση δεν έχουν χώρο ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Την ίδια ώρα, στα ύψη έχει φτάσει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το κίνημα «παραιτηθείτε» με αφορμή
τη σημερινή συγκέντρωση στην πρωτεύουσα.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση τονίζοντας ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να πάει ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η συγκέντρωση έχει ένα αίτημα, το οποίο κινείται εχθρικά ως προς τη χώρα.

Μιλώντας σήμερα (15/06) στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Χρήστος Μαντάςανέφερε ότι οι πρωταγωνιστές του κινήματος «παραιτηθείτε» δεν είναι άσχετοι με τα κόμματα εξουσίας της προηγούμενης περιόδου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «κάθε κινητοποίηση οποιασδήποτε μορφής είναι ένα στοιχείο, το οποίο πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση, αλλά αυτό που κυρίως προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει είναι να αποκαλύψει, να δώσει το περιεχόμενο».

Η Άννα Ασημακοπούλου, μιλώντας επίσης στον realfm 97.8, εξέφρασε την άποψη ότι έχουμε άλλη μία περίπτωση υποκρισίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Οπως είπε η βουλευτής της ΝΔ, «βλέποντας τη λαϊκή οργή -επιτρέψτε μου- για την κοροϊδία που έχει φάει ο ελληνικός λαός από αυτή την κυβέρνηση και για την ανικανότητά της, επειδή έχουν τρομοκρατηθεί έχουν καθεστωτικά αντανακλαστικά, προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν μία απολύτως δημοκρατική, ειρηνική και επιτρεπτή από το Σύνταγμα συγκέντρωση ανθρώπων».

Μιλώντας στην Κάτια Μακρή, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πιστό αντίγραφο του Λουδοβίκου του 14ου», με αφορμή τη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη ότι το κίνημα «παραιτηθείτε» κινείται εχθρικά προς τη χώρα.

«Βλέπουμε μια κυβέρνηση που κατ΄αρχήν πανικοβάλλεται, δεύτερον θεωρεί ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι “παμπλουτήδιδες”, θεωρεί ότι είναι εχθροί του κράτους, ταυτίζει τον εαυτό της με την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Εχει μείνει στην Ιστορία μία ρήση του Λουδοβίκου του 14ου που ταύτιζε τη Γαλλία με τον εαυτό του πιστό αντίγραφο είναι η κυβέρνηση», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Φίλης: Αποκαλύψαμε ότι πίσω από τη συγκέντρωση υπήρχε η ΝΔ

Χθες η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο», ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα.

«Το "παραιτηθείτε", λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Φίλη έδωσαν διάσταση στο θέμα

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ από την μεριά του επανέλαβε ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση, ότι η ΝΔ δεν εμπλέκεται και ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ήταν αυτές που έδωσαν διάσταση στο θέμα.

Ενώ μέσω ανάρτησης μιας φωτογραφίας στο twitter του, ο Γ. Κουμουτσάκος ρώτησε την Όλγα Γεροβασίλη αν της θυμίζει κάτι. Στην εικόνα είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ευρισκόμενοι στο περιστύλιο της Βουλής κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε «Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε τώρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα