Οι εξελίξεις του μεταναστευτικού

20:42 27/2/2016 - Πηγή: Taxalia
Του Δημήτρη Βαρτζόπουλου Δεν νομίζω, να υπάρχει αμφισβητών την αυτονόητη αλήθεια της παροιμίας "Θερίζεις ό, τι σπέρνεις". Ας δούμε λοιπόν τι έχει σπαρεί:
Ο κ Τσίπρας για λόγους καθαρά ιδεολογικούς αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας προ έτους έδωσε εντολή στο Λιμενικό , να μην ενοχλεί την είσοδο των δουλεμπορικών. Τούτο, παρ´ ότι δεν υπήρξε καμμία ουσιαστική αλλαγή στην κατάσταση στην Συρία, πολλώ δε μάλλον στο Ιράκ, Αφγανιςτάν , Σομαλία, Μαρόκο κλπ, οδήγησε σε δεκαπλασιασμό των ροών εντός μηνών. Η κα Μέρκελ,
για λόγους που ο ίδιος ο γερμανικός τύπος ανάγει στην προσωπική της ιστορία, αντιμετώπιςε αυτή την - ελληνικής εμπνεύςεως- πλημμυρίδα διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα της γερμανικής κοινωνίας, να δεχθεί και ενσωματώσει τους περισσότερους από όλους αυτούς τους κατατρεγμένους, ζητώντας και από όλους τους Ευρωπαίους, να πράξουν το ίδιο. Τούτο οδήγησε σε εγκατάσταση 1 εκ μεταναστών/ προςφύγων στην Γερμανία και μερικών δεκάδων χιλιάδων σε ωρισμένες των υπολοίπων ( κυρίως Σουηδία, Δανία, Αυστρία).
Η δραματική συνέχεια είναι γνωστή: όχι μόνον, αλλά και όχι τόσον, λόγω της διαπιστώσεως , μετά τις δολοφονικες επιθέσεις στο Παρίσι, ότι η προσφυγική οδός χρησιμοποιείται για την διείσδυση τρομοκρατών, όσον- και κυρίως- λόγω της αντιδράσεως των τοπικών κοινωνιών ( βλ γεγονότα πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και συνεχή επειςόδια σε οικοτροφεία προςφύγων της Σουηδίας και Γερμανίας) η ετοιμότης και προθυμία των ευρωπαϊκών Κυβερνήςεων προς υποδοχή προσφύγων έχει πλέον κορεσθεί. Η Σουηδία ανήγγειλε απελάσεις, η Δανία ελέγχους στα σύνορα προς Γερμανία! Οι υποψήφιοι Πρωθυπουργοί της CDU για τα κρατίδια Rheinland-Pfalz , Baden - Württemberg και Sachsen-Anhalt διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά από την πολιτική της ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως. Παρακολουθείςτε τις νυν δηλώςεις Seehofer και τις ερχόμενες Schäuble. Η πρόβλεψη για υποδοχή στην Γερμανία εφέτος 800000 υποχώρησε στις 500000, η CSU μιλά πλέον για 200000. Η Αγγλία και η Γαλλία από 30000 (!!). Η Αυςτρία 37000. Να κάνουμε προσθέσεις ; Να αφαιρέσουμε το σύνολον από τους εδώ υπάρχοντες; Από τους αναμενομένους;
Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις, μετά τις τοπικές εκλογές της 13ης Μαρτίου η προσφυγική πολιτική ( μόνον;) της Καγκελαρίου θα είναι πλέον παρελθόν. Η Γερμανία θα " κλείσει". Μόνον τυφλοί δεν θα διέκριναν την νομοτέλεια της στάσεως της Αυστρίας ( επικειμένη εκλογή Προέδρου με τους ακροδεξιούς στο 30%) και το σφράγισμα κάθε συνόρου σε κάθε δυνατή οδό.
Τούτο σημαίνει, ότι στην χώρα μας θα συσσωρευτούν εντός μηνών περί το 1/2-1εκ εξαθλιωμένων και εξαγριωμένων. Ας αποφύγουμε οιονδήποτε χαρακτηρισμό όσων πιστεύουν , ότι οι Ευρωπαίοι αισθάνονται καθ´ οιονδήποτε τρόπο υποχρεωμένοι, είτε μπορεί , να πιεσθούν , να απορροφήσουν ανθρώπους, που δεν θέλουν. Η στάση τους αυτή δεν διαλύει την Ένωση. Θα την ενισχύσει. Εις βάρος μας, ως πρωταιτίων.
Δια προφανείς λόγους η απορρόφηση αυτών των ανθρώπων από την ελληνική κοινωνία είναι αδύνατος. Και εμείς δεν μπορούμε και αυτοί δεν θέλουν. Άρα αντεδείκνυται απολύτως η φιλοξενία τους σε χώρους εντός του αστικού ιστού. Η μοναδική εφικτή και αξιοπρεπής λύση είναι η εγκατάσταση σε χώρους μακράν οικισμών , που θα επιτρέπουν ασφαλή έλεγχο και μεταφορά. Τούτο φυσικά είναι αδύνατον επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ . Λόγω ιδεολογίας και χαώδους ανικανότητος . Μέχρι να φύγει ο κ Τσίπρας και οι συν αυτώ , απλώς θα ευτελιζόμεθα και εμείς και οι φιλοξενούμενοι.
Το τι μέλλει γενέσθαι, θα αναδυθεί εντός ολίγων μηνών σαφώς: 1.Πέραν της ατυχούς ιδέας εμπλοκής του ΝΑΤΟ, που ήδη διακωμωδεί η Τουρκία, το ελληνικό Λιμενικό θα κληθεί, να πράξει το αυτονόητο. 2. Μετά την ομόφωνο διαπίςτωςη , ότι η Ευρώπη εξήντληςε κατά το δυνατόν το ανθρωπιςτικό της καθήκον ( στοίχημα: θα ανακοινωθεί πανηγυρικώς από τον ίδιο τον κ. Juncker) , θα επιδιωχθεί η οργανωμένη μετακίνηση των προςφύγων σε "ασφαλείς" χώρους στα σύνορα Τουρκίας, Ιορδανίας και Λιβάνου, με σκοπό την οίκαδε επιστροφή μετά το " τέλος των εχθροπραξιών", " για να ξαναχτίσουν την πατρίδα τους". Οι λοιποί θα ευρεθούν σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Μαρόκο με την ευγενική βοήθεια των ΗΠΑ.
Καθήκον μας λοιπόν, να ζητήσουμε , να επισπευσθεί το αναπόφευκτον και να προετοιμασθούμε τεχνικά για αυτό ...
Last but not least: η όποια προσπάθεια συνδέσεως της αξιολόγησης με το μεταναστευτικό σηματοδοτεί την έναρξη του πραγματικού τέλους. Είναι το πλέον αξιόπιστο μήνυμα στις διεθνείς αγορές , ότι δεν σκοπεύουμε, να γίνουμε ποτέ πραγματική Ευρώπη. Ότι η χρηματοδότηση δεν δίδεται για μία σύγχρονη οικοδομή αλλά για μία πίσω αυλή, όπου εναποθέτει κανείς , ως γνωςτόν, τα παλαιά και αχρείαστα
Keywords
Τυχαία Θέματα