Σήλια Κριθαριώτη: «Η κρίση με ανάγκασε να στραφώ στο εξωτερικό»

H Σήλια Κριθαριώτη μίλησε σε συνέντευξή της για την υψηλή ραπτική και τόνισε ότι η κρίση την οδήγησε σε δρόμους προς το εξωτερικό.

Το Vanity Fair του Ηνωμένου Βασιλείου σάς έχει χαρακτηρίσει ως μία από τις top 6 σχεδιάστριες υψηλής ραπτικής εκτός Παρισιού. Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι σας έχει κάνει να ξεχωρίσετε και να εδραιωθείτε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο

εξωτερικό; «Η τέχνη της υψηλής ραπτικής, όπως υπηρετείται στο ατελιέ Celia Kritharioti, είναι μοναδική. Το γεγονός ότι οι δημιουργίες ράβονται στα μέτρα τους και ότι οι περίτεχνες λεπτομέρειες κεντιούνται στο χέρι, εκπλήσσει ευχάριστα τους στυλίστες και δημοσιογράφους μόδας του εξωτερικού. Οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας μας κι όχι μόνο έχουν επηρεάσει την υψηλή ραπτική και γενικότερα τη μόδα».

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; «Έχουν επηρεάσει τη μόδα γενικότερα, καθώς το fast fashion, το vintage και το diy έκαναν την εμφάνισή τους. Είναι πολύ ευχάριστο ότι το streetwear έχει ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα αρκετές φορές. Με περιορισμένους πόρους μια γυναίκα μπορεί να ντύνεται εκπληκτικά. Σε ό,τι αφορά την υψηλή ραπτική, η κρίση με ανάγκασε να αναζητήσω δρόμους προς το εξωτερικό, προκειμένου να μην περιορίσω τη δημιουργικότητά μου αλλά και για να διατηρήσω ενεργό τον πιο ιστορικό οίκο υψηλής ραπτικής στην Ελλάδα».

πηγή:life

Keywords
Τυχαία Θέματα