Σαββόπουλος: «Αν περάσουμε τη Γερμανία δεκαπέντε ακτινογραφίες δεν θα βρούμε παρεκκλίσεις, μίζες, ανακολουθίες;»

«Τον χειμώνα τούτο άμα τον πηδήσαμε – για άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε...», είναι το τετράστιχο που περικλείει τη φιλοσοφία του Διονύση Σαββόπουλου για το ελληνικό κράτος.

Ο καλλιτέχνης αλλά και μέσος Έλληνας, Διονύσης Σαββόπουλος, μιλώντας στην aixmi, είπε πως το ότι μας θεωρούν «Κωλοέλληνες» στο εξωτερικό δεν είναι γενική αντίληψη και πως μπορούμε να βγάλουμε από πάνω μας τη ρετσινιά αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά. «Οι «Κωλοέλληνες» είναι οι άνθρωποι εκείνοι που νόμιζαν ότι ο άκρατος καταναλωτισμός, που ήταν

από δάνεια βέβαια, οφειλόταν στους αγώνες τους. Αυτό είναι ο «Κωλοελληνισμός». Αν σταματήσει αυτό το πράγμα και κάνουμε μια δημιουργική προσπάθεια βεβαίως και θα αλλάξει η εικόνα έξω. Μας συμπαθούν έξω.»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επίσης βάζει και κάποια άλλα ερωτήματα όσον αφορά στο ότι μόνο εμείς είμαστε μολυσμένοι. «Κι αυτοί (στο εξωτερικό) δεν είναι αμόλυντοι. Έχουν περάσει την Ελλάδα δεκαπέντε ακτινογραφίες. Αν περάσουμε τη Γερμανία δεκαπέντε ακτινογραφίες δεν θα βρούμε παρεκκλίσεις, μίζες, ανακολουθίες;», λέει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα