Πρωτοφανές περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού σε σχολείο στα Σπάτα

Πρωτοφανές περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού εκτυλίχθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπατών.

Όπως αναφέρει το briefingnews, το περιστατικό συνέβη όταν η μητέρα και η γιαγιά του μαθητή μπήκαν μαινόμενες στο χώρο του σχολείου, αναζητώντας τον δάσκαλο των εικαστικών, ο οποίος κατ' εκείνες έφταιγε για τον ένα μικρό ατύχημα που είχε ο μικρός την ώρα μίας εργασίας για την Καθαρά Δευτέρα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος», Σάββας Σεχίδης περιγράφει: «μία δασκάλα

που άκουσε τις φωνές είπε ότι δεν είναι σωστό να φωνάζουν μέσα στο γραφείο κατ' αυτόν τον τρόπο. Τότε μητέρα και γιαγιά -παρουσία του άντρα της γυναίκας- άρχισαν να φωνάζουν στην δασκάλα και να της ζητούν να ζητήσει συγγνώμη.

Εκείνη αρνήθηκε και τότε μπροστά στον διευθυντή του σχολείου άρχισαν να τη χτυπούν με απίστευτο μένος».

Η συνέχεια είναι συγκλονιστική: «Η μητέρα την χτυπούσε και η γιαγιά που είχε το κεφάλι της δασκάλας ανάμεσα στα γόνατά της, την δάγκωνε μανιωδώς. Ήταν απίστευτο το σκηνικό».

Οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτοφανείς, με τους μαθητές και τον διευθυντή να μένουν εμβρόντητοι. «Ο άντρας της γυναίκας και ο διευθυντής του σχολείου, δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Ήταν απίστευτη η αγριότητα».

Όπως ήταν φυσικό, η διδασκαλική κοινωνία, αντέδρασε και μάλιστα άμεσα με πρώτη κίνηση τη στάση εργασίας.

«Ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή στην στάση εργασίας. Όλα τα σχολεία, Παλλήνης, Σπατών, Γλυκών Νερών... Όλοι...» μας λέει ο κ. Σεχίδης και συνεχίζει:

«Επικρατεί θυμός και αγανάκτηση από όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο για το συμβάν. Δεν μας φοβίζει, αλλά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα στην τάξη. Εμείς θέλουμε τους γονείς μαζί μας, δίπλα μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ο καθένας όμως έχει το ρόλο του. Μέχρι τώρα είχαμε τη λεκτική βία, τώρα έχουμε και τη σωματική. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Και συνεχίζει καταθέτοντας πλέον την προσωπική του εμπειρία: «Έμαθα για το περιστατικό και πήγα στην Ασφάλεια να δω τη νεαρή συνάδελφο. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Μου ήρθε να βουρκώσω από την κατάσταση της κοπέλας. Φορούσε ένα κολάρο λόγω κάκωσης στον αυχένα και είχε και κάταγμα στο χέρι. Αφήστε τα σημάδια στο πρόσωπο. Απαράδεκτα πράγματα...».

Πλέον οι δάσκαλοι, είναι σοκαρισμένοι. «Πολλοί συνάδελφοι είναι σοκαρισμένοι από το γεγονός. Δεν θέλουν να μπουν στις τάξεις από αντίδραση. Θα ζητήσουμε αστυνομική προστασία, ή τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα