Ο Βασίλης Καλλίδης στα Καλάβρυτα!

Κάθε Κυριακή ο Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο... νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια.

Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» επιστρέφει με νέα

επεισόδια ξεκινώντας το ταξίδι της από τα Καλάβρυτα. Ο γνωστός σεφ, Βασίλης Καλλίδης, ταξιδεύει στα βουνά της Αχαΐας, και ανεβαίνει στον κάτασπρο Χελμό για να κάνει σκι και να μαγειρέψει στο χιόνι. Περιπλανιέται στα όμορφα Καλάβρυτα, επισκέπτεται ένα οινοποιείο με τοπικές ποικιλίες κρασιού δοκιμάζοντας λιχουδιές της περιοχής και ανακαλύπτει γευστικά μυστικά της πόλης. Μαθαίνει τα πάντα για τη βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων, δοκιμάζει γαλακτομπούρεκο, μαγειρεύει χοιρινό ρολό γεμιστό με παστουρμά καραμανλίδικο για τη γιορτή στην πλατεία αλλά και γίδα κοκκινιστή με χοντρά μακαρόνια πάνω στο χιόνι. Τέλος, οργανώνει στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων ένα αυτοσχέδιο, ξεχωριστό γλέντι γεμάτο μουσική, χορό και πολύ φαγητό.

Keywords
Αναζητήσεις
γιδα κοκκινιστη καλλιδησ
Τυχαία Θέματα