Ο κόσμος των καλλιτεχνών είναι ένας κόσμος κυκλωμάτων

Πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης ο Ρένος Χαραλαμπίδης, όταν μιλά για τα κοινά, αλλά και για τον χώρο μέσα στον οποίο έγινε γνωστός, δεν μπορεί παρά να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο ίδιος, σε μία συνέντευξη ποταμό, δεν διστάζει να μιλήσει για κυκλώματα ενώ αποκαλύπτει το προσωπικό κόστος που είχε λόγω της ενασχόλησής του με την πολιτική: «Πάντα ασχολούμουν με την πολιτική διακριτικά» λέει και συνεχίζει: «Το ένιωσα ως υποχρέωσή μου. Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη φήμη, που είχαν την τύχη να γίνουν γνωστοί, έχουν την υποχρέωση να εμπλέκονται στα κοινά ακόμη

και με προσωπικό κόστος». Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο χώρος των καλλιτεχνών είναι ένας χώρος στον οποίο επικρατεί η Αριστερά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχει μια δικτατορία των αριστερών. Γι' αυτό με το που βγήκα και δήλωσα ανοιχτά τη θέση μου δίπλα στο Σαμαρά –πέραν της πρωτοτυπίας- έδωσα την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν ήταν και τόσο φίλοι μου να εκφραστούν εναντίον μου προσβλητικά δημοσίως και τελικά να περιθωριοποιηθώ. Ο κόσμος των καλλιτεχνών είναι ένας κόσμος κυκλωμάτων. Αν εσύ γίνεις το μαύρο πρόβατο του κυκλώματος, μετά θα πρέπει να υποστείς τις συνέπειες. Κάποιοι που μέχρι τώρα υποψιαζόμουν ότι δεν με πάνε βρήκαν αφορμή και εκφράστηκαν ανοιχτά. Βέβαια, εμένα μου αρέσουν αυτά. Πιστεύω στην ελευθερία του λόγου, είναι ωραίο να εκφράζεις τα 'πιστεύω σου' όποια και αν είναι. Στράφηκαν εναντίον μου τόσο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο αι στο ραδιόφωνο. Παλιότερα το να είναι ένας καλλιτέχνης αριστερός αποτελούσε εισιτήριο για να έχει μαζί του ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Όταν βγαίνει κάποιος και δηλώνει ότι δεν είναι αριστερός, χάνει ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού. Από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει επικρατήσει η δικτατορία της Αριστεράς στον χώρο των Τεχνών» λέει ο ηθοποιός στο people.

Keywords
Τυχαία Θέματα