Λιάγκας: «Ο Ματιάμπα δεν πίστεψε ότι αν χάσει το Dancing θα καταστραφεί η ζωή του, όπως έκαναν άλλοι συμμετέχοντες»

Τα καλύτερα λόγια έχει να πει ο Γιώργος Λιάγκας για τον μεγάλο νικητή του φετινού Dancing with the stars, τον Ησαΐα Ματιάμπα τον οποίο φιλοξένησε πρόσφατα και στην εκπομπή «Πρωινό».

Ο παρουσιαστής στο πρόσφατο editorial του στη real μίλησε περί διακρίσεων, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του Ησαΐα Ματιάμπα ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τον ρατσισμό στην ελληνική

κοινωνία. «Είναι γενικά ένας κουλ τύπος. Ο Ησαΐας Ματιάμπα είναι χαλαρός, γελαστός, ονειροπόλος και με μεγάλες δόσεις χιούμορ - όπως δηλαδή θα περίμενε κανείς από έναν νέο άνθρωπο, και δη καλλιτέχνη» γράφει στο editorial του ο Γιώργος Λιάγκας και συνεχίζει: «Αυτό νομίζω ότι διέκρινε και το κοινό που τον έχρισε νικητή του φετινού Dancing with the Stars. Ξεχώρισε απ' την αρχή. Δεν μπήκε σε κόντρες, δεν έπαθε ιδρυματισμό, ούτε πίστεψε ότι αν χάσει θα καταστραφεί η ζωή του, όπως έκαναν άλλοι συμμετέχοντες. Και μετά, χωρίς ίχνος έπαρσης, η οποία ορθώς «τιμωρείται» απ' το κοινό, κέρδισε, είπε απλά ότι χάρηκε και πάμε παρακάτω.
Ο Ησαΐας είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί». Το παλικάρι που οι περισσότερες μάνες θα ήθελαν για γιο ή για γαμπρό τους. Ή μήπως όχι; Έχω ξαναγράψει ότι οι Έλληνες δεν είμαστε λαός της αποδοχής. Και η κρίση ήρθε και το ανέδειξε ξεκάθαρα. Έβγαλε στην επιφάνεια κάποια άγρια ένστικτα που προσπαθούμε να κρύψουμε πίσω από μια μάσκα ανοχής. Γιατί ακόμα και ο ρατσισμός μας είναι... απολύτως ρατσιστικός! Αποδεχόμαστε π.χ. τον ομοφυλόφιλο, αρκεί να είναι διάσημος σταρ, και εξαίρουμε τη μαγκιά του σε περίπτωση που το παραδεχτεί δημόσια. Οι σεξουαλικές επιλογές του «ανώνυμου» γκέι διπλανού μας, ωστόσο, μόνο χάχανα και καζούρα προκαλούν. Θα ζητήσουμε αυτόγραφο από τον έγχρωμο επιτυχημένο ποδοσφαιριστή, την ίδια στιγμή που θα αποφύγουμε με κάθε τρόπο τον ταλαίπωρο Πακιστανό που πουλάει πλαστά cd.
Θα σπεύσουμε να φωτογραφηθούμε με τον ευτραφή αναγνωρίσιμο παρουσιαστή, αλλά θα χλευάσουμε τα παραπανίσια κιλά του φίλου ή του συγγενή.
Κρύβουμε λοιπόν μέσα μας ή όχι έναν ρατσιστή; Ακόμα και κάποιοι που συνηθίζουν να κάνουν σημαία την αποδοχή τους για το διαφορετικό. Γιατί καλά είναι να λέμε ότι είμαστε άνετοι, αλλά πόσο πραγματικά άνετοι θα είμαστε εάν έρθει ο γιος μας να πει ότι είναι γκέι; Προοδευτικοί εξ αποστάσεως και ρατσιστές από κοντά! «Ήθελα να σηκωθώ να τον πλακώσω, αλλά τελευταία στιγμή το μετάνιωσα και δεν το έκανα», είπε ο Ησαΐας για έναν τύπο που στο μαγαζί όπου τραγουδάει ακούστηκε να λέει: «Έλα, μωρέ, τι να μας πει ο σκυλάραπας;». Και το πρόβλημα προφανώς δεν το έχει ο Ησαΐας. Το έχει όμως ο άλλος μαύρος, που ούτε τραγουδάει, ούτε κέρδισε στο Dancing, αλλά παραμένει έρμαιο ενός ρατσισμού, που είναι, όπως αποδεικνύεται, βαθιά ταξικός. Σκέψου το. Αρκεί την επόμενη φορά που θα απορρίψεις το διαφορετικό να αναλογιστείς εάν θα έκανες το ίδιο στην περίπτωση που είχες κάτι να κερδίσεις από αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα