Λένα Μαντά: «Είμαι ένας κεφάτος άνθρωπος»

Η Λένα Μαντά γνώρισε ξαφνική αναγνωρισιμότητα με τα βιβλία της και σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε πώς οι γύρω της αντιμετώπισαν αυτή τη νέα σελίδα στη ζωή της.


Οι γύρω σας, πώς αντιμετώπισαν αυτή την ξαφνική αναγνωρισιμότητά σας;

Τα παιδιά μου, ήταν επίσης αρκετά μεγάλα, οπότε ήταν πολύ εύκολο να συνεχίσουν να ζουν φυσιολογικά, εφόσον εγώ τους έδειξα το δρόμο. Όταν είδαν ότι δεν ανεχόμουν το δήθεν και δεν δέχθηκα να έχω πίσω μου μια αυλή, που να μου χαϊδεύει τα αυτιά, ακολούθησαν την ίδια

τακτική και στις δικές τους παρέες. Μάλιστα, όταν ρωτούσαν την κόρη μου, τι σχέση έχει με τη Μαντά τη συγγραφέα, απαντούσε: «απλή συνωνυμία».

Μου δίνετε την αίσθηση πως είστε άνθρωπος έξω καρδιά. Ισχύει ή περιμένετε να διαβάσετε πρώτα εκείνον που έχετε απέναντί σας;

Δεν είμαι έτσι με το καλημέρα σας. Προσπαθώ να διαπιστώσω, πρώτα, τι έχω απέναντί μου, αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχω επιφυλάξεις. Βρίσκομαι και σε μια ηλικία, πια, που οι εμπειρίες ζωής, με βοηθάνε στο να καταλάβω από πριν τον άλλο. Είμαι, όμως, ένας κεφάτος άνθρωπος.

Για τους άλλους, είστε ανοιχτό βιβλίο ή πρέπει να ξέρουν τα κουμπιά σας για να σας χειριστούν;
Είμαι ανοιχτό βιβλίο, μέχρι εκεί που το επιτρέπω. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα κρατώ για μένα. Όταν μπεις όμως στη μαύρη λίστα, δεν θα σου αρέσει. Και σε αυτό ταιριάζω πολύ με τους Κύπριους. Αν σε αγαπήσουν, όμως, σε αγκαλιάζουν μέχρι πνιγμού, καμιά φορά. Αυτός που με ξέρει, απ' έξω και ανακατωτά, είναι ο σύζυγός μου», είπε στο περιοδικό «Down Town της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα