Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Τι είναι τελικά οι Άγαμοι Θύται;

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης έχει πει ότι στην ουσία οι Άγαμοι Θύται δεν υπήρξαν ποτέ ως θίασος, ούτε ως συγκρότημα. Ήταν ένας φορέας, μια ιδέα. Τι είναι τελικά οι Άγαμοι;

«Οι Άγαμοι ήταν μια δική μου εμμονή, μια δουλειά που ξεκίνησε το ’90, συνδυάζοντας το σατυρικό ύφος με στοιχεία καμπαρέ. Όλα αυτά τα χρόνια έχω επιλέξει περί τους 60 συνεργάτες. Όλοι τους είναι Άγαμοι. Έχω την ευθύνη του αποτελέσματος αυτής της δουλειάς, τα κείμενα, τη σκηνοθεσία, όμως οι Άγαμοι δεν μπορούν να είναι μαγαζί κανενός, ούτε δικό μου. Είναι μια συλλογική δράση.

Θεώρησα ότι είναι καλύτερο να μην παίζουμε πολύ συχνά, γιατί θα το καταστρέψουμε. Σε αυτά τα 23 χρόνια οι Άγαμοι ήταν ενεργοί τα 12-13, τα υπόλοιπα κάναμε παύση. Αυτό το μοντέλο τελικά κράτησε. Και ελπίζω να κρατήσει γιατί είναι άποψη, είναι ματιά ζωής, έχει ενδιαφέρον και το αγαπώ», τόνισε στο «Πρώτο Θέμα». Για εκείνον προσωπικά τι είναι οι Άγαμοι; «Είναι το παιδί μου, ένα κομμάτι της ζωής μου πολύ σημαντικό. Και παράλληλα συμπληρωματικό σε ότι άλλο έχω κάνει. Το είχα πάντα ως “πάρεργο” με την έννοια της πιο ερασιτεχνικής αντιμετώπισης στην επαφή του με την αγορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα