Γιώργος Μαργαρίτης: «Η φτώχεια με καθυστέρησε. Δεν είχα ούτε να ναύλα να πάω να συναντήσω ένα δημιουργό»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης σε πρόσφατη συνέντευξή του «άνοιξε» την καρδιά του και μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που έζησε εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.

«Μέχρι τα 35 μου, δεν είχα να φάω. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα χωρίς φράγκο. Δεν είχα ούτε τσιγάρα. Χρήματα απέκτησα στα 40 μου και μετά. Έχω μια σχετική άνεση αυτή τη στιγμή, αλλά όχι για πολύ. Τότε, όμως, είχα όνειρα. Δεν θέλω να πω ότι σήμερα οι νέοι δεν έχουν όνειρα. Πιστεύω μάλιστα ότι θα πραγματοποιηθούν, αλλά , εκεί που φτάσαμε, θα αργήσουν λίγο. Και εγώ έγινα γνωστός και έβγαλα τον καημό μου στα

35 μου. Ας έχουν λίγο υπομονή. Ακρίβυνε πια η ζωή. Τότε ήμαστε φτωχοί, αλλά η ζωή δεν ήταν ακριβή. Έπαιρνες ένα ζαρζαβατικό και έφτιαχνες σούπα. Τώρα ούτε κήπο δεν μπορείς να φτιάξεις. Έχεις φόρο και εκεί», δήλωσε στο περιοδικό ΕΓΩ. Όσο για τον αν τον στενοχώρησε ότι η δύσκολη οικονομική του κατάσταση τον πήγε πίσω στην καριέρα του είπε: «Βεβαίως πιεζόμουν. Η φτώχεια με καθυστέρησε. Δεν είχα ούτε να ναύλα να πάω να συναντήσω ένα δημιουργό. Θυμάμαι, εμένα στη Γούβα,σ τον Άγιο Αρτέμιο. Το εισιτήριο για να πάω στους Θρακομακεδόνες να βρω τον Απόστολο Καλδάρα, αυτόν τον σπουδαίο δημιουργό, που μου φέρθηκε τόσο ανθρώπινα, είχε 2 δραχμές και 40 λεπτά. Ήθελα 5 δραχμές να πάω και να επιστρέψω. Πού να τις βρω; Ένα χρόνο δεν μπορούσα να πάω να τον δω».

Keywords
Τυχαία Θέματα