Δάνης Κατρανίδης: «Είμαι ικανός να κάνω και καβγά όταν ακούω…»

Ο Δάνης Κατρανίδης είναι καταξιωμένος ηθοποιός και κάνει τα «χιλιόμετρά» του στο θέατρο. Είναι χαμηλών τόνων και δεν έχει προκαλέσει ποτέ τα Μέσα παρά μόνο με τη δουλειά του.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε ότι μπορεί να καβγαδίσει όταν ακούσει κάποιον συνάδελφό του να υποστηρίζει πως μια παράσταση δεν λειτούργησε σωστά γιατί το κοινό ήταν παγερό. «Είμαι ικανός να κάνω και καβγά όταν ακούω κάτι τέτοιο! Όταν εμείς οι ηθοποιοί πάμε έτοιμοι, με μια ατάκα-προκάτ, το κοινό από κάτω δεν έχει

μέτρο σύγκρισης. Δεν ήταν και χθες εκεί το ίδιο κοινό. Ο κόσμος έχει ξεκινήσει από το σπίτι του, ντύθηκε, πλήρωσε να σε δει, και επιζητά να τον ταξιδέψεις. Ο θεατής είναι εκεί για σένα. Το ταξίδι είναι κοινό. Ταξίδι συναισθημάτων με το κοινό που ταυτίζεται την ίδια χρονική στιγμή με έναν ρόλο που ερμηνεύεις εσύ πάνω στο σανίδι. Συμπόρευση την ίδια ταυτόχρονη στιγμή. Αν κάτι δεν λειτουργήσει, δεν φταίει το κοινό-μαζικά. Εσύ πρέπει να το δεις». Πέρα από το θέατρο μεγάλη του αγάπη είναι και η θάλασσα. Αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ των δύο εκείνος θα επέλεγε όπως είπε στο «My Salonika»: «Το alter ego μου. Έχουν και τα δύο το θήτα. Θάλασσα και Θέατρο. Και με τα δύο, δε ξέρεις τί σε περιμένει. Ξεκινάς με μπουνάτσα και τελειώνεις με τρικυμία, και στα δύο, ή και αντίστροφα. Μου αρέσει αυτό το απρόβλεπτο και στα δύο. Αυτό το ξάφνιασμα. Στη θάλασσα συμβαίνει κάτι ίδιο και με το θέατρο. Το ζεις εκείνη τη στιγμή. Στη θάλασσα, πρέπει να νιώσω τον παλμό της, τη κίνησή της, τον αέρα της, αν αλλάζει ο καιρός και να είσαι έτοιμος για οποιαδήποτε αλλαγή, για ότι απρόβλεπτο. Δεν είναι τίποτα δεδομένο. Όπως και στο θέατρο, άλλωστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα