Άση Μπήλιου: «Ήταν όνειρό μου από παιδί να γίνω ψυχολόγος»

Η Άση Μπήλιου είναι μια καταξιωμένη αστρολόγος. Σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε τι άλλο επάγγελμα θα ήθελε να κάνει αν δεν ασχολούνταν με την αστρολογία.

«Ψυχολόγος. Μοιάζουν ούτως ή άλλως. Ήταν και το όνειρό μου ως παιδί». Γιατί τελικά δεν ασχολήθηκε με την ψυχολογία;

«Γιατί, όπως λένε, όταν κάνουν οι άνθρωποι σχέδια, ο Θεός γελάει. Ουσιαστικά, όταν έδινα εξετάσεις, δεν υπήρχε σχολή ψυχολογίας στην Ελλάδα. Ήθελα να μπω στη Γαλλική Φιλολογία, γιατί αυτό έχω σπουδάσει, έχοντας

ως όνειρο ότι μετά θα μπορέσω να πάω στη Σορβόννη να σπουδάσω ψυχολογία. Όμως την ημέρα που μπήκα στο πανεπιστήμιο, ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στη ζωή μου, η μητέρα μου, γιατί τον πατέρα μου τον είχα χάσει, έμπαινε στο νοσοκομείο και την έχασα μέσα σε δύο μήνες. Οπότε έπρεπε σε μια πολύ τρυφερή ηλικία να καταφέρω να επιβιώσω μόνη μου, επειδή δεν προερχόμουν από πλούσια οικογένεια. Έπρεπε, λοιπόν, να δουλέψω πολύ σκληρά για να μπορέσω να φροντίσω την καθημερινότητά μου, να μπορέσω να παρακολουθήσω το πανεπιστήμιο. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δεν επέτρεπε να φύγω στο εξωτερικό και να σπουδάσω αυτό που ήθελα. Όμως με κάποιον τρόπο είναι σαν να πήγα σε έναν παραπλήσιο δρόμο, γιατί αυτό που σπουδάζω έχει να κάνει και με την ψυχολογία, δεν αφορά μόνο την αστρολογία», δήλωσε στην Espresso της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα