Το τελικό line up του Plisskën Festival 2013

17:20 28/3/2013 - Πηγή: Mixtape

Ενάμιση μήνα πριν μας υποδεχτεί στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση, τo Plisskën Festival ανακοίνωσε το οριστικό φετινό line up, με 6 ακόμα πολύ καλά ονόματα να προστίθενται και ένα δυστυχώς να αφαιρείται.

Οι καλλιτέχνες του προστίθενται στο line up του τετραημέρου 16 με 19 Μαΐου – φτάνοντας πια στα 32 ονόματα – είναι οι παρακάτω:

Fucked Up

Ok. Ένα από τα καλύτερα live acts που

έχουμε παρακολουθήσει – στο Primavera – οι φοβεροί και τρομεροί Καναδοί Fucked Up, με τον πραγματικά σοκαριστικά συγκλονιστικό frontman Damian Abraham aka Pink Eyes θα εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή του Plissken. Hardcore Punk όπως δεν έχει ξανασυμβεί, καθώς αναμένουμε το νέο τους album το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, τέταρτο πλέον, μετά το εξαιρετικό David Comes to Life που κυκλοφόρησε το 2011 από την Matador Records. Δεν χάνεται τέτοιο live,ακόμα και αν δεν σε κάποιον δεν αρέσει η μουσική τους. Shock Value εγγυημένο!

Click here to view the embedded video.

Girls Names

Από το Belfast έρχονται οι Girls Names και φέρνουν το indie lo-fi στην Αθήνα, λίγο μόλις καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου τους δεύτερου album “The New Life”. Από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ονόματα της Βρετανίας, το οποίο αποτείνει φόρο τιμής στην πρώιμη post punk και το σκοτεινή early 80s σκηνή.

Click here to view the embedded video.

FM Belfast

Η Επιστροφή. Οι Ισλανδοί είχαν εμφανιστεί στο πρώτο Plissken αρκετά νωρίς μέσα στην ημέρα. Τους χάρηκαν λίγοι – όσοι προσήλθαν από το μεσημέρι στον χώρο της διοργάνωσης – αλλά είχαν διηγούνται στους καθυστερημένους φίλους για πόσο fun show έχασαν! Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους album ‘I Don’t Want To Sleep’ μέσω της Morr Music, οι FM Belfast θα γυρίσουν στον τόπο του electrofunpop εγκλήματος.

Click here to view the embedded video.

Truckfighters

Ο Josh Homme χαρακτηρίζει τους Truckfighters ως “the best band that ever existed” στο ντοκιμαντέρ που φέρει ως τίτλο το όνομά τους και που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011, τίτλο που δεν ξέρω αν επιβεβαίωσαν την πρώτη φορά που μας ήρθαν πέρσι τον Μάιο, αλλά σίγουρα ήταν ένα πολύ δυνατό, φουλ στο fuzz και σίγουρα «τρελό» show, το οποίο απολαύσαμε. Οι Σουηδοί stoner rockers επιστρέφουν και αυτή τη φορά με νέο album, το οποίο και θα παρουσιάσουν στη κεντρική σκηνή του Plissken.

Click here to view the embedded video.

El Perro Del Mar

H Σουηδέζα Sarah Assbring ως El Perro Del Mar ηχογραφεί εδώ και 10 χρόνια, αλλά ήταν μέσα στο 2009 που την γνωρίσαμε για τα καλά με το pop διαμαντάκι που ήταν το “Love Is Not Pop”. H τραγουδοποιός με την πανέμορφη φωνή κυκλοφόρησε στα τέλη του 2012 το τέταρτο album της “Pale Fire” το οποίο την βρήκε σε αρκετά πιο σκοτεινά synth pop μονοπάτια.

Click here to view the embedded video.

Xosar

Το club stage του Plissken έως τώρα ήταν σαν “sausage fest”. Την ύστατη στιγμή, η όμορφη Αμερικανίδα DJ και παραγωγός και κάτοικος Ολλανδίας Xosar έρχεται να προστεθεί στο line up για να παρουσιάσει ένα live set χωρίς laptop αλλά με πολλά άλλα hardware παιχνίδια.

Click here to view the embedded video.

Όσον αφορά την ακύρωση που αναφέραμε αρχικά, δυστυχώς οι …And You Will Know Us By Trail Of Dead τελικά δεν θα εμφανιστούν στο φετινό Plissken. Ευτυχώς όμως, όπως ανακοινώθηκε ήδη γίνεται η προσπάθεια να οριστεί η ακριβής ημερομηνία της επιστροφής στην Αθήνα των αγαπημένων μας Τεξανών μέσα στο Φθινόπωρο σε ένα δικό τους show.

Round 1
Πέμπτη 16 Μαϊου @ Hub (Αλμήνης 5, Πετράλωνα) / Ώρα Έναρξης 20:00
The Set It Off Tour
XXYYXX
Giraffage
Slow Magic
Beat Culture

Round 2
Παρασκευή 17 Μαϊου @ Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 3-5) / Ώρα Έναρξης 20:00
King Tuff
ERAAS
The Haxan Cloak

Round 3
Σάββατο 18 Μαϊου @ «Ελληνικός Κόσμος» – Κτήριο 56

A.N.D.Y.
Brandt Brauer Frick
Death Grips
Dope Body
Dream Koala
Ebo Taylor
El Perro Del Mar
Eliphino
FM Belfast
Fucked Up
Girls Names
Jonas Rathsman
Kidnap Kid
King Krule
Larry Gus
Lil Silva
Moullinex
Oy
Pyramid
Skinnerbox
Truckfighters
Xosar

Round 4
Κυριακή 19 Μαϊου @ Τώρα Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44) / Ώρα Έναρξης 20:00
Shigeto
Egyptian Hip Hop
Patten

Προπώληση Εισιτηρίων προς 30 ευρώ
Viva | http://www.viva.gr/tickets/festival/plissken/, Τηλ: 11876
Ticket Arena | http://ticketarena.gr/
Eventbrite | http://plisskenfestival2013.eventbrite.com
Public Συντάγματος | Καραγεώργη Σερβίας 1, Τηλ: 2103246210
Ticket House | Πανεπιστημίου 42, Τηλ: 2103608366

Festival Links
Website | www.plisskenfestival.gr
Facebook | www.facebook.com/plisskenfestival
Twitter | www.twitter.com/plisskenfest
Blog | www.plisskenfest.tumblr.com
Youtube | www.youtube.com/plisskenfestival

Keywords
Τυχαία Θέματα