Το Ντοκιμαντέρ @ Altera Pars

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τον Άμλετ αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε (γιατί ψιλιαζόσασταν πως θα αφήνατε και σεις το κουφάρι σας στην Ελσινόρη από τα γέλια). Που, γεγονός!

Η ομάδα των Ex Animo (Νοσφεράτου Διδόντικους) ξεσκεπάζει το Σαιξπηρικό δράμα ως την καλύτερη ίσως κωμωδία του Γουίλ σε μια παρωδία με δομή και μανιέρα κλασσικού ντοκυμανταίρ αλλά ύφος και διάθεση που θυμίζει κάτι από την ανατρεπτικότητα και το φυσικό χιούμορ των Monty Pythons.

Μέσω των high-tech τεχνικών της παντομίμας, της σωματικής κωμωδίας, του

rewind, του HD και 3D, θέτοντας μια σειρά από “What If?” σενάρια, αλλά και επιστρατεύοντας αυτόπτες μάρτυρες της εποχής, διάσημους ψυχιάτρους, ειδικούς του μεταφυσικού, θεατρολόγους, την γυναίκα του συγγραφέα, τους συναδέλφους του της εποχής και την κοπελιά που του σέρβιρε μπύρα τη βραδιά που έγραφε το εργάκι,  η ομάδα των ηθοποιών συνθέτει συλλογικά μια απ’την ανάποδη σπουδή στα πάθη και την γένεση του Άμλετ και απαντά επιτέλους στα αιώνια καυτά ερωτήματα τύπου:

υπάρχει ζωή μετά θάνατον;τι τροπή θα’χε η πρώτη βραδιά του έργου αν ο Άμλετ δεν πίστευε στα φαντάσματα ή αν ο πατέρας του είχε δολοφονηθεί όσο αυτός ήταν ακόμα μωρό;γιατί επέλεξε ο Σαίξπηρ την Δανιμαρκία για τοποθεσία του φονικού και όχι Ισπανία, Ιταλία, Τζαμάικα ή κάτι πιο τροπικό βρε αδερφέ;πως θα ερμήνευε σήμερα το κλασσικό έργο ένας Ταραντίνο, ένας Οικονομίδης ή ένας Φώσκολος;να ζει κανείς ή να μη ζει; (ωλ τάημ κλάσσικ)α ναι, και τελικά, τι ακριβώς ζόρι τράβαγε το παλικάρι ο Άμλετ;

Στρέφοντας τον προβολέα στην υπερδραματικότητα του έργου φωτίζουν όλη την κρυμμένη γελοιότητα  πίσω από την (πλέον σμπαράλια) σοβαροφάνεια των τεκταινόμενων. Παράλληλα όμως, μεταξύ σοβαρού και αστείου, φρούτου και γλυκού, διεισδύουν όντως στα βαθύτερα νοήματα του έργου και τις ψυχολογίες των χαρακτήρων του, κάνοντας τους πιο προσιτούς και κατανοητούς στο μέσο θεατή. Πιο νιανιά βρε παιδί μου. Λαϊκό υπερθέαμα για τον geek που σέβεται τις κλασσικές ρίζες του. Θα προβληματιστείτε, θα διαφωτιστείτε, θα κλάψετε (από τα γέλια) και για φινάλε θα απολαύσετε και το κερασάκι στην τούρτα, “ολόκληρο τον Άμλετ σε 10 λεπτά” (από 5 μόνο ηθοποιούς) σε ένα καλοκουρδισμένο ρεσιτάλ συγχρονισμού, χιούμορ και ευρηματικότητας.

Η ξεκάθαρα πιο ξεκαρδιστική – “χτυπιέμαι στο κάθισμα μου” – “έβγαλα ρυτίδες” κωμωδία της χρονιάς και το πιο ιδανικό έργο για να τολμήσετε μια επιστροφή στο θέατρο και να τραβήξετε και τους κάφρους τους φίλους σας να σηκωθούν από τον καναπέ και τα Blackout/Wipeout μπούρδωλέ που κάθονται και βλέπουν δευτεροτριτιάτικα. Πρότερη γνώση του Σαίξπηρ και του Άμλετ θεωρείται από προαιρετική έως αδιάφορη. Come as you Will.

 

Ομάδα ΕΧ ΑΝΙΜΟ: Παύλος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Κρήτος, Ροζαμάλια Κυρίου,
Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Ζήσης Ρούμπος.
Σκηνοθεσία: Σέργιος Γκάκας
Σκηνικά/Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη
Μουσική: Στάθης Δρογώσης

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Δευτέρα και Τρίτη 21:15

Τιμές εισιτηρίων
15 €, 12 €φοιτητικό
Πληροφορίες για

Keywords
Τυχαία Θέματα