Το Hertz Festival επιστρέφει

12:33 31/1/2014 - Πηγή: Mixtape

To φεστιβάλ που εδώ και λίγα χρόνια φέρνει σταθερά στην χώρα μας μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα και σχήματα από τις πιο πειραματικές πλευρές της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει και πάλι.

To Hertz Festival του 2014 θα λάβει χώρα την Κυριακή 16/2/2014 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00) στο Βοτανικός Live Stage (Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση) και

στο line-up του βρίσκουμε τρία πολύ ενδιαφέροντα ντουέτα.

Καταρχήν θα ξαναδούμε στα μέρη μας, τρία χρόνια μετά την εξαιρετική εμφανισή τους στο υπόγειο του Bios (που συνοδευόταν και από όμορφα visuals), τους βρετανούς Demdike Stare (Sean Canty και Miles Whittaker) που έχουν στο ενεργητικό τους μια σειρά από σπουδαίες κυκλοφορίες σκοτεινού, πειραματικού techno μέσω της δικής τους Modern Love.

Kατα δεύτερον θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην πρώτη τους εμφάνιση εκτός Ισπανίας, τους Biomechanica, μια συνεργασία μεταξύ των Francisco López και Arturo Lanz (βλ. επίσης Esplendor Geometrico) που ήδη μετρά ένα άλμπουμ (ΒΜ01, 2012) ηχογραφήμενο στην διάρκεια δύο ετών σε διαφορες πόλεις του πλανήτη.

Τέλος, το line-up της βραδιάς συμπληρώνουν οι Diamond Version, ένα όχημα συνεργασίας μεταξύ δύο πρωτοπόρων στη μοντέρνα μουσική, του Carsten Nicolai (aka Alva Noto) και του Olaf Bender (aka Byetone) -συνιδρυτές επίσης της εμβληματικής Raster Norton) που ηχογραφούν για την Mute Records και συνδυάζουν την ενέργεια της ηλεκτρονικής μουσικής με conceptual ίδεες όπως η καθημερινή έκθεση Daily Short Message Information Culture και η αισθητική αυτού του συστήματος πληροφοριών.

Τα εισιτήρια για το Hertz Festival θα κοστίζουν 15 ευρώ στην προπώληση και 20 ευρώ στο ταμείο ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site και στο facebook event της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα