Πρωινά Κυριακής με τους Ζούπακες στην Αλαλού

10:28 5/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Το Θεατρικό Εργαστήρι Αποφοίτων και Εργαζομένων της Σχολής Μωραϊτη παρουσιάζουν αυτές τις μέρες τα πρωινά της Κυριακής μία νέα παιδική θεατρική παράσταση, τους “Ζούπακες στην Αλαλού“.

Το θεατρικό εργαστήρι της Σχολής Μωραϊτη λειτουργεί με βάση το θέατρο της επινόησης. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο μέσα από το θεατρικό

παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και διαδοχικούς «καταιγισμούς ιδεών» (brainstormings) προκύπτει ένα καινούργιο έργο με την φροντίδα οι ρόλοι να είναι όσο το δυνατόν ισομοιρασμένοι μεταξύ των μελών.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Βασίλης Ραϊσης, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και θεατρικών έργων συνσεναριογράφος κινηματογραφικών ταινιών  όπως η “Διόρθωση” του Θάνου Αναστόπουλου, αλλά και σκηνοθέτης/σεναριογράφος της μεγάλου μήκους ταινίας  “Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις“, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείου στο τμήμα Digital Wave και το Βραβείο κοινού στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αλλά και το Βραβείο Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2010.

Στο νέο αυτό παιδικό θεατρικό έργο που ανεβάζει αυτές τις μέρες το θεατρικό αυτό εργαστήρι στην αίθουσα της Σχολής Μωραϊτη, οι μικροί φίλοι γνωρίζουν τους Αλαλιώτες και τους Ζούπαξ:
Στη μακρινή χώρα της Αλαλούς εκείνο το πρωί ξεκινούσε μια συνηθισμένη μέρα και οι Αλαλιώτες ψάρευαν στην παραλία και τραγουδούσαν. Ξαφνικά, βλέπουν με τρόμο να πλησιάζουν προς τη χώρα τους χιλιάδες πολεμικά πλοία των φοβερών και τρομερών Ζούπαξ! Οι Αλαλιώτες συνειδητοποιούν πανικόβλητοι ότι δεν έχουν όπλα και δεν θυμούνται καν πώς είναι ο πόλεμος…

Επόμενες παραστάσεις: 5/2, 12/2,19/2, 4/3, 11/3 
Ώρα έναρξης 12:00

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 5 ετών.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Το εισιτήριο για μικρούς και μεγάλους κοστίζει 5 ευρώ.
(Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς)

Το θέατρο της Σχολής Μωραϊτη είναι μεγάλο και έτσι δεν χρειάζεται να κλείσετε θέση.
Αν έρθετε ένα τέταρτο πριν την έναρξη της παράστασης (11.45) είναι αρκετό για να κόψετε εισιτήριο και να καθίσετε.
Τα παιδιά μπορούν να κάτσουν και στο πάτωμα (σε στρώματα).

Σε περίπτωση που θέλετε να ρωτήσετε κάτι ή να κανονίστε για δωρεάν είσοδο καλέστε το 6997012552 ή στείλτε e-mail στο [email protected]

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μέλη του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (μπαίνουν μαζί με τους παιδιά τους δείχνοντας απλώς την κάρτα μέλους)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Ραϊσης
ΚΕΙΜΕΝΟ: Βασίλης Ραϊσης, με την συνδρομή της ομάδας του θεατρικού εργαστηρίου.
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Λία Αλαβάνου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Δέσποινα Μιχαήλ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Άρτεμις Ιωάννου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΙΣΣΑ: Κατερίνα Βλαχάβα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κωνσταντίνος Πετρηνός

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ
Βένια Αλλαμανή ΄86
Τζούλια Δημάδη ΄10
Γαβριήλ Ευσταθίου ΄93
Ηλέκτρα Ιακωβίδη ΄87
Ρένα Ιωαννίδου
Ελένη Μαλακόντα ΄07
Άντζελα Μιχαλοπούλου ΄81
Δέσποινα Μιχαήλ
Μαρίλη Μπίλλη
Ειρήνη Μπούμπουρα
Κλέαρχος Παπ

Keywords
Τυχαία Θέματα