Ο Θάνατος του Αντονέλο (και του δημιουργού)

09:47 31/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Δεν ακούγεται καλή ιδέα μια παράσταση και μια έκθεση με κοινό έναυσμα; Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Beton7 όπου η ομάδα Θέατρο του Πανικού παρουσιάζει την παράσταση Ο Θάνατος του Αντονέλο ενώ οι φοιτητές της ΑΣΚΤ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) παρουσιάζουν την έκθεσή τους με θέμα και τίτλο Ο Θάνατος του Δημιουργού.

Το έργο Ο Θάνατος του Αντονέλο της Βιβής Πηνιώτηκέρδισε το 2009

το 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Υπουργείου Πολιτισμού και καταπιάνεται, με τη σειρά του, με ένα έργο τέχνης, έναν πίνακα. Όχι των σπουδαστών της ΑΣΚΤ αλλά έναν πίνακα ζωγραφικής του 15ου αιώνα με κεντρικά πρόσωπα τον Αντονέλο και τη Σεσίλια. Πρόσωπα που σπάνε τα δεσμά της ακινησίας τους για να πραγματοποιήσουν την πιο αναπάντεχη επανάσταση. Όταν τελικά απογυμνώνονται από ό, τι θείο τούς είχε προσδώσει το χέρι του ζωγράφου, εμφανίζεται η συντηρήτρια, αποφασισμένη κι αδυσώπητη, για να αποκαλύψει την αρχική μορφή του πίνακα.  

Σκηνοθεσία: ΛΥΚΩΝ (Λύσανδρος Σπετσιέρης-Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου)
Σκηνικά/ Κοστούμια: Βάσω Τζούτη
Μουσική: Ορέστης Πλακιάς, Κωνσταντίνος-Ανδρέας Φιορέτος
Video: Κώστας Αγγελόπουλος, Σταύρος Δεληγιαννίδης, Λήδα Τουλουμάκου
Ήχος: Βασίλης Κωνσταντινάκος
Φωτισμοί: Αλέκος Μονοκάνδυλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου
Βοηθός σκηνογράφου: Αγγελική Λόη
Μακιγιάζ: Χριστίνα Τουλουμάκου
Παίζουν: Λύσανδρος Σπετσιέρης, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Στεφανία Μαρμαγγέλου, Ιωάννα Κυρίτση, Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Λήδα Τουλουμάκου, Στέλλα Φωτιάδη

Παράλληλα δεκαεφτά νέοι καλλιτέχνες, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συνομιλούν με το Θέατρο του Πανικού στα  πλαίσια της παράστασης «Ο Θάνατος του Αντονέλο», επιχειρώντας έναν δόκιμο διάλογο μεταξύ του θεάτρου και της εικαστικής γλώσσας.

Δημιουργοί έργων: Αλέξανδρος Αβέργης, Άντα Αναστασέα, Νατάσα Γεωργακάκη, Ανδριάνα Δαούτη, Λίζα Καρατζά, Κωστής Κόντος, Ελένη Κορδάλη, Χριστίνα Κουσουλίδου, Σοφία Κυριακοπούλου, Αγγελική Λόη, Ευδοκία Μεθενίτη, Μαρία Ορφανουδάκη, Νίκος Παπαδόπουλος, Μπέσσυ Ράλλη, Βάσω Τζούτη, Βίβιαν Χαλίκη, Φαίδρα Χάρδα

Από 3 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου 2012
Διάρκεια Έκθεσης: 8 έως 14 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων
12 €, φοιτητικό 8 €

BETON7
Πύδνας 7, Βοτανικός
Τηλ: 210 7512625
www.theatrotoupanikou.gr
www.beton7.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα