ΝΤΙΜΠΕΪΤ στο Bios

11:04 14/3/2012 - Πηγή: Mixtape

Τι κοινό έχει ο Obama με τon Will Shakespeare και τον Απόστολο Παύλο, ή η Tyra Banks με την Βάσω Παπανδρέου και την Anne Hathaway;  

Αυτοί και άλλοι πολλοί, πολιτικοί, ηθοποιοί, bloggers, ο Βενιζέλος, ο Kerouac, η Palin, o Chomsky,

ο ανώνυμος νοσοκόμος με το watersports φετίχ στο gayromeo, δανείζουν τις λέξεις τους στις αντίπαλες γωνίες ενός γνώριμου ντιμπέιτ. ΤΟΥ ντιμπέιτ, του ίδιου που ξεκίνησε την πρώτη στιγμή που κάποιος εξέφρασε αντίθετη γνώμη από κάποιον άλλο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα συνεχίζεται όσο υπάρχει ελεύθερη και ατομική αυτόνομη βούληση.

Με απαρχή και βασικό κορμό τους χαρακτήρες και την αφηγηματική των Ερωτευμένων Γυναικών (Women in Love) του D. H. Lawrence, ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη (το συγγραφικό δίδυμο πίσω από την περσινή κινηματογραφική Χώρα Προέλευσης) συνθέτουν ένα quilt της ανθρώπινης ελευθερίας άποψης μέσα από λόγια διάσημων ή ανώνυμων, ιστορικών ή σύγχρονων προσώπων.

Φιλία, σχέσεις, γάμος, έρωτας, σεξουαλικότητα, σεξ, γονείς, κληρονομιά, υστεροφημία, ποπ κουλτούρα, τηλεόραση, ελευθερία, τρομοκρατία, πολιτική, συνδικαλισμός, κοινωνικές τάξεις – όλες οι διαφωνίες, για τα πάντα, ότι χωρίζει/ταυτίζει και προβληματίζει.

Στις τέσσερις γωνίες του θεατρικού χώρου στο ισόγειο του Bios, διαμορφωμένου ως μια προ-μετά-αποκαλυπτική αίθουσα συνεδριάσεων, τέσσερις χαρακτήρες: δυο άντρες και δυο γυναίκες (οι ίδιοι οι συγγραφείς μαζί με την Διώνη Κουρτάκη και τον Μιχάλη Οικονόμου), φίλοι, σύζυγοι, αδελφές, αντίζηλοι, που τους χωρίζουν και τους ενώνουν τα πάντα και τίποτα. Τέσσερις άνθρωποι που πρεσβεύουν και προσωποποιούν τις πιο ακραίες απόψεις επί παντός επιστητού, σκιαγραφούνται και αποκαλύπτονται μέσα ακριβώς από αυτές τις φιλελεύθερες ή συντηρητικές, σοκαριστικές ή πασσέ απόψεις τους. Προσπαθούν να μοιραστούν το εγώ τους με αυτόν που βρίσκεται απέναντι τους, ανοίγοντας τις πιο ευάλωτες πτυχές του εαυτού τους, ελπίζοντας σε μια κάποια σύνδεση ή στιγμιαία αναγνώριση, καταλήγοντας όμως (τι έκπληξη, τι πικρή αλήθεια) στην σύγκρουση. Και ο θεατής, κρέμεται έρμαιο να ταυτίζεται/τραβιέται στο χώρο ψάχνοντας την δική του ισορροπία, ανακαλύπτοντας και δικές του εσωτερικές πτυχές που ίσως ποτέ δεν είχε συνειδητοποιήσει.

Και τέλος πάντων ποια είναι η Sean Young και γιατί δεν θα παίξει ποτέ την Catwoman (και γιατί μοιράζονται προκηρύξεις με την ιστορία της γκαντεμιάς της στο ανυποψίαστο κοινό);

Σκηνοθεσία/ Δραματουργία: Γιούλα Μπούνταλη, Σύλλας Τζουμέρκας
Graphic Design: Michael Home
Φωτισμοί: Παντελής Μαντζανάς
Παίζουν: Διώνη Κουρτάκη, Γιούλα Μπούνταλη, Μιχάλης Οικονόμου, Σύλλας Τζουμέρκας

1 Μαρτίου – 8 Απριλίου 2012

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Πέμπτη -Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων
15 € & 10 € (φοιτητικό)

BIOS Main
Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
www.bios.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα