Μια Jazz παράσταση στο Booze

11:10 11/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Μια αμφιβολία εγεννήθη στο μυαλό ενός ευγενούς τιμωρού.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με αποκλειστικά στοιχεία της jazz εξελίσσεται αυτές τις μέρες στο Booze Cooperativa. Μια παράσταση όπου ο θεατρικός λόγος δίνει τη θέση του στη μουσική και τη μιμική και εναλλάσεται στιγμαία με αυτές μέσω της αφήγησης και της διαπλοκής. Έξι μουσικοί- ερμηνευτές, μια χορεύτρια και ένας ηθοποιός συνθέτουν λοιπόν το περίπλοκο παζλ της ιστορίας του ευγενούς τιμωρού και μας το παρουσιάζουν επί σκηνής χωρίς φόβο μα με πολύ πάθος.

Η παράσταση

ενώ έχει όλα τα στοιχεία και την αισθητική μιας συναυλίας της jazz, διακρίνεται από την έντονη θεατρικότητα των ηρώων της και την ιδιαίτερη πλοκή της. Αφηγητής και μουσικοί, μουσικοί και αφηγητής συνομοτούν προκειμένου το κοινό να αντιληφθεί από την αρχή την ιστορία και μετέπειτα να αφαιθεί στα εκάστοτε συναισθήματα.

Κάνουμε λόγο για μια παράσταση η οποία αποτελεί το πρώτο μέρος της μουσικής τετραλογίας: «Ὁ Anamateur κατακτῶν τὴν πιὸ ἐπιθυμητή του Εἰρήνη», η οποία γράφεται απὸ τον jazz entertainer Γεώργιο Θ. Αναματερό (κατὰ κόσμον Anamateur).

Η πρώτη αυτή ιστορία της τετραλογίας παρουσιάστηκε στην Λισσαβόνα τὸ 2009 και αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα κομμάτια της ερμηνεύονται στα αγγλικά (με ταυτόχρονη μετάφραση- υπέρτιτλους). Η ποιότητα της μουσικής του Γ. Αναμετερού και των υπολοίπων, ο αναγκαίος και σπουδαίος αφηγητής και η από μηχανής χορεύτρια σε συνδυασμό με μια λιτή σκηνοθεσία βασισμένη στον “αόρατο λόγο”, μας υποχρεώνουν να θέλουμε να δούμε την παράσταση ξανά και ξανά.

Το έργο

Τα φώτα σβήνουν και ο αφηγητής αναλαμβάνει τον ρόλο του. Η ιστορία του έργου είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως ένα βαθμό κοινωνική ή πολιτική μα αυτό θα ήταν άτοπο.

Η ιστορία είναι κυρίως ερωτική. Όπως όλες οι ιστορίες του κόσμου που πηγάζουν από τον έρωτα, ταλαιπωρεί ενάν ευγενή τιμωρό και μια ανερχόμενη ζωγράφο.

Στη σκηνή εμφανίζεται ο ευγενής τιμωρός δηλώνοντας την ταυτότητά του: είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να τιμωρεί αυτούς που που ο Νόμος αφήνει ατιμώρητους.

Διεφθαρμένοι υπουργοί, σκοταδιστές, δημοσιογράφοι, παράνομα πλάσματα και παράξενες υποθέσεις περνούν από τα δικά του χέρια. Η απρόσμενη άφιξη όμως μιας όμορφης κοπέλας που τυχαίνει να είναι καλλιτέχνης, αλλάζει τα δεδομένα στη ζωή του και τον προκαλεί. Ποια θα μπορούσε να είναι άραγε η συνέχεια της ιστορίας.

Κείμενο- Μουσική σύνθεση: Γιώργος Αναματερός
Σκηνοθεσία: Μαρία Κατσιπατάκη, Γιώργος Αναματερός
Αφηγητής: Φάνης Κατέχος
Κλακέττες: Μαρία Κατσιπατάκη
Φωτισμοί: Βασίλης Αυραντίνης
Φωτογραφίες: Dani
Μουσικοί- Ερμηνευτές: Γιώργος Αναματερός, Μαργαρίτα Σουβλέρη, Δημήτρης Καραγιάννης, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης, Μάνος Λούτας, Δημήτρης Κλώνης

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων
11,12, 15, 18 καὶ 22 Φεβρουαρίου στις 20.00Τιμή εισιτηρίου
12 €Booze Cooperativa, 2ος όροφος
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Τηλ. Κρατήσεων και πληροφοριών
Keywords
Τυχαία Θέματα