Επινοώντας την Παράσταση – οι τελευταίες 6 παραστάσεις ξεκινούν απόψε

19:08 1/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Το νέο και εξελιγμένο φεστιβάλ devised theatre του Θεάτρου του Νέου Κόσμου φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα από την Δευτέρα έως την Κυριακή 14 νεανικές ομάδες οι οποίες έχουν καλεσθεί να «επινοήσουν» ισάριθμες παραστάσεις που αν σχολιάζουν την σύγχρονη πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μέσα από την κωμωδία.

Η δουλειά της κάθε ομάδας αξιολογείται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, και η παράσταση που θα διακριθεί ως η καλύτερητης εβδομάδας θα παρουσιαστεί στις αρχές της περιόδου 2012-2013 στο Θέατρο του Νέου

Κόσμου.

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τρια γκρουπ (Δευτέρα-Τρίτη, Τετάρτη-Πέμπτη και ΠΣΚ) και πραγματοποιούν τρεις παραστάσεις η καθεμια μέσα στο μπλοκ των ημερών που τους αναλογεί. Εμείς απολαύσαμε τις τελευταίες μέρες τις τρεις παραστάσεις του δεύτερου μπλοκ και ετοιμαζόμαστε από απόψε μέχρι την Κυριακή για την παρουσίαση της δουλειάς των τελευταίων 6 ομάδων.

Στο Ασανσέρ της Ομάδας TETRIS, δυο κοπέλες, μια με αλτσχάιμε, η άλλη σε κώμα, βρίσκονται εγκλωβισμένες σε ένα ασανσέρ μετά την καταστροφή του κόσμου. Στις Χρησιμοποιημένες Λέξεις της ομάδας On The Rocks 8 εντελώς διαφορετικοί νέοι γνωρίζονται σε μια καφετέρια συσπειρώνονταιγια την  σωτηρία της Ελλάδας σε μια σουρεαλιστική «άνεργη» κωμωδία ή ιλαροτραγωδία. Στο Gap της ομάδας Av-dress η παρέα της Μαφάλντας του Quino ξαναζωντανεύει και προβληματίζεται στην σύγχρονη Αθήνα. Η Εποχή της Μπεκάτσας είναι η νέα δουλειά της ομάδας ΧΑ! μετά το αγαπημένο Αστραξίδι, αυτή τη φορά στήνοντας ένα γκροτέσκο αλλόκοσμο βασίλειο με όχημα το σωματικό θέατρο. Η ομάδα ΟμαΔα επαναφέρει το ερώτημα Τις Πταίει του Χαρίλαου Τρικούπη σε μια παράσταση ελληνικής commedia dell’arte με κείμενα από ελληνικές σατιρικές εφημερίδες της εποχής. Τέλος η Ομάδα KQINOA-! στο Antή Άνθρωποι (μα πως προφέρονται όλα αυτά!?) προτείνει μια επαναστατική συσκευή με χρήση φερομόνων για την λύση των σύγχρονων προβλημάτων της πλήξης και της ρουτίνας.
Κάθε παράσταση παίζεται μια φορά τη μέρα σε έναν από τους χώρους του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στις 6, τις 8 ή τις10 το βράδυ.

Αναλυτικά τα δελτία τύπου και οι ώρες παραστάσεων του ΠΣΚ:

Ομάδα TETRIS, Το ασανσέρ

Ημερολόγιο 2012

Ιανουάριος: Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ – Κεκλεισμένων των Θυρών, Σαρτρ – Το νησί των Σκλάβων, Μαριβό – Η πτώση, Καμύ – Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι, Κολτέζ – Το ανοιχτήρι, Βικτόρ Λανού – Οι δούλες, Ζενέ – Ποίηση: Λειβαδίτης, Ρίτσος , Σεφέρης.

Φεβρουάριος: Κεντρική ιδέα η καταστροφή του κόσμου, μόνοι επιζήσαντες ένας σε κώμα και ένας με αλτσχάιμερ. Τι σημαίνει το μαζί-εμείς.

Μάρτιος/ Απρίλιος: Αυτοσχεδιασμοί στα θέματα και καταγραφή σε κάμερα του υλικού. Θάνατος – Εγκλωβισμός – Εμείς – Χρόνος – Εμπιστοσύνη – Γιορτή – Βλακεία – Ασανσέρ

Μάιος: Το χάος.

Ιούνιος: Δύο φιγούρες εγκλωβισμένες μέσα σε δύο ασανσέρ.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κλίνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Ατταριάν
Μουσικός: Ιάσωνας Καφετζής
Κουστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Παίζουν: Σοφία Γαλανάκη, Δάφνη Καφετζή

Keywords
Τυχαία Θέματα