Video: Elzhi – ‘Memory Lane’

Τα είχαμε πει πριν καιρό για το Ellmatic ένα απίστευτα καλό track by track tribute του rapper Elzhi από το Detroit (παρέα με τους εξαιρετικούς σεσσιονίστες Will Sessions) στο classic των classic Illmatic του Nas.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά κυκλοφόρησε ως mixtape/free album, ήδη φιγουράρει στις λίστες με τα καλύτερα hip-hop albums της χρονιάς και πλέον κυκλοφορεί “κανονικά” μέσω iTunes. Ο Elzhi γιορτάζει την κανονική κυκλοφορία του Ellmatic με ένα ολοκαίνουριο βίντεο για το ‘Memory Lane’ από το Ellmatic.

Το βίντεο  είναι ενα πραγματικό ταξίδι στον χωροχρόνο και πιο συγκεκριμένα στα μέσα των 90s και στο θρυλικό Hip Hop Shop στο Detroit (εδώ ένα περιεκτικό άρθρο για την ιστορία του), στέκι της σκηνής στην πόλη και ονομαστό για τα θρυλικά battles που λάμβαναν χώρα κάθε Σάββατο και απο τα οποία ξεπήδησαν αστέρια όπως ο Eminem (ναι, αστέρι, άλλο αν τον έχει πάρει η κατηφόρα τα τελευταία χρόνια). Αξίζει να το δείτε για τις σπάνιες σκηνές  από τα battles στο Hip Hop Shop και με το who is who του Detroit Hip-Hop να παρελαύνει (ενδεικτικά Proof, J Dilla, Eminem, Royce Da 5 9). Well done, Elzhi!

Elzhi – ‘Memory Lane’ (official video)

Keywords
Τυχαία Θέματα