The Artist: ένα Oscar (;) χωρίς πολλά λόγια

22:17 2/12/2011 - Πηγή: Mixtape

Χωρίς καθόλου λόγια, δηλαδή, για να είμαστε απολύτως σαφείς. Η πιο γλυκιά και vintage ταινία της χρονιάς κατακτά βραβεία, φεστιβάλ και κριτικούς και είναι έτοιμη να διαβεί -χορεύοντας κλακέτες- το κόκκινο χαλί του Kodak Theatre όπως όλα δείχνουν.

Ο «Artist» ψηφίστηκε καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης, τοποθετήθηκε στις 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το National Board of Review και κέρδισε πέντε υποψηφιότητες στα Independent

Spirit Awards. Τις υποψηφιότητες τις έχει αποσπάσει στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α΄Ανδρικού Ρόλου και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.

Η θριαμβευτική της πορεία είχε κιόλας ξεκινήσει από το Φεστιβάλ Καννών όπου απέσπασε το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Jean Dujardin. Στο Φεστιβάλ του San Sebastian κέρδισε το Βραβείο Κοινού, βραβείο με το οποίο τιμήθηκε και στο Hamptons International Film Festival  ενώ στο Hollywood Film Festival το Βραβείο Spotlight. Στη λίστα περιλαμβάνονται, επίσης, 4 Υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Η θαρραλέα απόφαση του Michel Hazanavicius να γυρίσει μια βωβή ταινία τον 21ο αιώνα, όπως βλέπουμε, ανταμείβεται. Και έχει πολύ μέλλον ακόμα στην επιτυχία.

Click here to view the embedded video.

Info: Η ταινία κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα